2016-01-20 08:56:44
Φωτογραφία για ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
   Μπλόκα σε Θεσσαλία, Θράκη, Μακεδονία και Πελοπόννησο

Θέση μάχης παίρνουν οι αγρότες της Λάρισας σήμερα στα Τέμπη, ενώ ταυτόχρονα στήνονται πολυάριθμα μπλόκα σε Έβρο, Ροδόπη, Κιλκίς, Δυτική Μακεδονία, Ημαθία και Πελοπόννησο. Αύριο τρακτέρ θα συγκεντρωθούν στον κόμβο της Νίκαιας. Όσον αφορά τους Σερραίους αγρότες, που βρίσκονται ήδη πέντε μέρες στον Προμαχώνα, ενισχύουν συνεχώς τις δυνάμεις τους με περισσότερα από 800 τρακτέρ και με συμβολικό αποκλεισμό για δέκα λεπτά του τελωνείου. Οι αγρότες συσπειρώνονται προκειμένου να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι εάν δεν πάρει πίσω τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που τους αφορούν, τις επόμενες μέρες θα σκληρύνουν τη στάση τους.

Μπλόκα σε κομβικά σημεία

Όπως αναφέρουν αγροτοσυνδικαλιστές, το πρώτο βήμα θα είναι μπλόκα στις εθνικές οδούς και μετά αποκλεισμοί δρόμων, ενώ απειλούν ότι θα κόψουν την Ελλάδα στα χίλια εάν οι προτάσεις της κυβέρνησης γίνουν πράξη. Μπλόκα θα στηθούν σε κομβικά οδικά σημεία και σε άλλες περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο της απόφασης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων για κλιμάκωση και πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων.


Σε αυτό το πλαίσιο, αγρότες βγαίνουν στον δρόμο σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο έως την Κρήτη. Εκατοντάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους παραμένουν στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς μέχρι στιγμής να δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ ήδη στην Ημαθία άρχισαν να συγκεντρώνονται τρακτέρ στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία Οδό. Μπλόκα έχουν στηθεί επίσης στην Πιερία, στο Κιλκίς και στην Παλαιά Πέλλα.

Πέρα από το μπλόκο των Τεμπών, το οποίο «ελέγχει» η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων του νομού Λάρισας, οι αγρότες που πρόσκεινται στις ενωτικές ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων των νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων «Η Άνοιξη», καθώς και αγροτικοί σύλλογοι του νομού Μαγνησίας αποφάσισαν από αύριο το στήσιμο ισχυρού πανθεσσαλικού μπλόκου με τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας στην εθνική οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχα, το λιμάνι του Βόλου ετοιμάζουν να αποκλείσουν σήμερα με τα καΐκια τους οι αλιείς της Μαγνησίας, προχωρώντας σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Παράλληλα, θα υπάρχει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη στεριά από ομάδες παραγωγών του Πηλίου και παραγωγών των λαϊκών αγορών Βόλου. Σύμφωνα με τους αλιείς και τους παραγωγούς, οι κινητοποιήσεις θα είναι οι μεγαλύτερες των τελευταίων 20 ετών, επειδή, όπως δήλωσαν, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός δεν απάντησαν στο αίτημά τους να συναντηθούν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να υπάρξει γόνιμη συνομιλία.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπο Κασίμη, επισκέπτονται σήμερα την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ στην Καβάλα θα παρουσιάσουν το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ