2016-01-20 15:23:08
Φωτογραφία για Σε “κλοιό” το υπουργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό
Posted By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου

on: 20 - 01 - Virus.com

«Εντατικό» πρόγραμμα κινητοποιήσεων έχουν καταρτίσει τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα και επαγγελματικές ενώσεις στο χώρο της Υγείας, ενάντια στο προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Εργασίας επί της οδού Σταδίου, πραγματοποιούν σήμερα στις 4:30 το απόγευμα οι γιατροί, μετά από πρόσκληση-κάλεσμα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

«Το νομοσχέδιο αυτό δεν πρέπει να ψηφιστεί. Θίγει όλους τους εργαζόμενους άμεσα και βάρβαρα και κατά συνέπεια όλο τον υγειονομικό κόσμο» τονίζει μεταξύ άλλων για το κείμενο που είδε το φως της δημοσιότητας, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. «Με την εισφοροδοτική επιδρομή που προβλέπει, προαναγγέλλει τη μαζική έξοδο, μεγάλου αριθμού ιατρών από το επάγγελμα. Δεν δημιουργεί προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ως αποτέλεσμα θα φέρει την ενδυνάμωση της παραοικονομίας, την υπαλληλοποίηση του ιατρού και τη μετανάστευση μεγάλου και αξιόμαχου ενεργού δυναμικού, ιδίως νέων επιστημόνων» επισημαίνει αντίστοιχα ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, οΜιχάλης Βλασταράκος.


Στην κινητοποίηση καλούν, παράλληλα, πολλά πρωτοβάθμια σωματεία όπως για παράδειγμα του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», αλλά και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας (δείτε εδώ).

Μετά από τη συγκέντρωση, στις 5 το απόγευμα, οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας συνεδριάζουν σε Ολομέλεια εκτάκτως έπειτα από πρόσκληση του ΠΙΣ, προκειμένου να συντονίσουν τις πρωτοβουλίες τους με βάση το πρόγραμμα δράσης που «έχει μπει στο τραπέζι» σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους επιστημονικούς φορείς και όχι μόνο.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 7 το απόγευμα, οι επιστημονικοί φορείς της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ανοιχτή συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ (λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου 49), στην οποία και θα συμμετάσχουν ο Ιατρικός, ο Οδοντιατρικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Στην Αθήνα, αντίστοιχα, οι επιστημονικοί φορείς έχουν απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους βουλευτές για συνάντηση εργασίας για το Ασφαλιστικό, στα γραφεία του ΤΕΕ.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ