2016-01-21 08:14:10
Φωτογραφία για Γιατί μόνο ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όχι των ασφαλιστικών ταμείων;
Aγαπητό Tromaktiko,

Με μεγάλη ευκολία και με τις ευλογίες της ΕΕ έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές οι τράπεζες με χρήματα των φορολογουμένων. Τους χαρίστηκαν δηλαδή δισεκατομμύρια σε μετρητά τα οποία εμείς θα πληρώνουμε για τα επόμενα 50 χρόνια. Κι αυτά έγιναν για να συνεχίζουν να λειτουργούν και να κερδίζουν σε βάρος του κοσμάκη. Να δίνουν μηδενικά επιτόκια καταθέσεων (παρά το υψηλό επενδυτικό ρίσκο που έχουν) και να εισπράττουν υψηλά επιτόκια και προμήθειες με την ανοχή των κυβερνήσεων.

Το ερώτημα είναι γιατί η ΕΕ απαγορεύει την κρατική ενίσχυση των Ασφαλιστικών Ταμείων και των ΔΕΚΟ και όχι των ιδιωτικών Τραπεζών; Γιατί αναπληρώθηκαν τα κεφάλαια που έχασαν οι τράπεζες από το PSI και όχι αυτά των Ασφαλιστικών Ταμείων που αποτελούν τον ιδρώτα και τις ελπίδες των εργαζομένων για ένα καλύτερο μέλλον.

Γιατί λοιπόν δεν γίνεται ανακεφαλαιοποίηση και των Ασφαλιστικών Ταμείων ώστε να επιστραφούν σταδιακά τα κλεμμένα χρήματα και να μπορούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία να δίνουν αξιοπρεπείς συντάξεις στους ανθρώπους που για πολλά χρόνια καταθέτουν τις εισφορές τους με το όνειρο να ζήσουν με αξιοπρέπεια όταν έρθει η ώρα να αποσυρθούν από την ενεργό δράση.

Ας προβληματιστούν όσοι μάχονται για μείνουμε πάση θυσία στην ΕΕ της εκμετάλλευσης και των μεγάλων συμφερόντων. Αλήθεια μας έχει πει ποτέ κανείς πόσο κοστίζει η συμμετοχή μας στα έξοδα της ΕΕ, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Δημόσιο και οι στρατιές των υπαλλήλων της ΕΕ;

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θρήνος για τον Eminem...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θρήνος για τον Eminem...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ