2016-01-21 10:23:12
Φωτογραφία για Οι δέκα καλύτερες... άγνωστες αεροπορικές του κόσμου
Σύμφωνα με τα Βραβεία Skytrax του 2015, οι επόμενες δέκα αεροπορικές εταιρείες είναι... μέσα στις 100 καλύτερες του κόσμου. Αλλά πόσες από αυτές γνωρίζετε;

Kulula (99η) – Η αεροπορική που μισεί τον Sepp Blatter

Η Νοτιοαφρικανική εταιρεία προκάλεσε σάλο στη FIFA το 2010 όταν είχε διαφήμιση που έλεγε πως είναι η "Ανεπίσημη Εθνική Αεροπορική του Ξέρετε-Τι", εννοώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όταν η FIFA την υποχρέωση να κατεβάσει τη διαφήμιση αυτή, η εταιρεία ανέβασε άλλη με σλόγκαν "Φτηνές πτήσεις για όλους εκτός του Sepp Blatter".

SpiceJet (94η)

Η, βασισμένη στο Chennai, SpiceJet έγινε πρώτο θέμα στις τοπικές ειδήσεις όταν ένα από τα 38 της αεροσκάφη χτύπησε ένα βουβάλι που έκανε βόλτες στον αεροδιάδρομο την ώρα της απογείωσης.

Juneyao Αirlines (89η)

Το όνομά της κυριολεκτικά σημαίνει "Η Ευοίωνη Αεροπορική"

Air Nostrum (83η)


Μέλος της Iberia, παραμένει μικρή εταιρεία με 40 αεροσκάφη

Peach – Η εταιρεία που χρειάζεται πιλότους

Η εταιρεία αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα το 2014 όταν πολλοί πιλότοι πήγαν σε άλλες εταιρίες, δήλωσαν άρρωστοι ή τραυματίστηκαν. Η εταιρεία χρειάστηκε να αναβάλλει 2000 και πλέον, πτήσεις.

Copa Airlines (64η) – H εταιρεία που χρησιμοποίησε ο πιο άχρηστος αεροπειρατής

Ένα από τα αεροπλάνα της εταιρείας έπεσε θύμα του χειρότερου αεροπειρατή, το 1994. Ο άντρας ανέφερε πως θέλει να πάει στο Μεξικό, κρατώντας μία ψεύτικη βόμβα. Ποιός κατάλαβε πως είναι ψεύτικη; Μα οι τρεις πράκτορες του στρατού που βρίσκονταν στο αεροπλάνο, και οι οποίοι τον συνέλαβαν. Μάλιστα, η αεροπειρατεία ήταν τόσο αποτυχημένη που οι υπόλοιποι επιβάτες δεν κατάλαβαν τίποτα.

Αzul (62η) – Η εταιρεία που θα μπορούσε να λέγεται και Samba

Η νοτιοαμερικάνικη εταιρεία έχει 149 αεροσκάφη αν και μόλις επτά ετών.

Porter Airlines (48η) – Η εταιρεία με τη μασκότ ένα... κυριλέ ρακούν

Με βάση το Billy Bishop Toronto City Airport (Καναδός άσσος του Α' Π.Π.), η Porter έχει μασκότ ένα επιτυχημένο ρακούν.

SilkAir (42η) – H άλλη αεροπορική της Σιγκαπούρης

Καλύτερη από πολλές από τις μεγαλύτερες αεροπορικές του κόσμου σύμφωνα με το Skytrax, η SilkAir ιδρύθηκε το 1976. Ένα από τα αεροπλάνα της είχε πέσει το 1997 σε ποτάμι της Σουμάτρα, σκοτώνοντας τους 104 επιβάτες. Τα επίσημα στοιχεία ανέφεραν πως ο πιλότος είχε αυτοκτονήσει, παρασύροντας μαζί του στο θάνατο τους αθώους.

Dragonair (18η) – H καλύτερη άγνωστη εταιρεία

Έχει βάση το Χονγκ Κονγκ και ανήκει στην οικογένεια των δισεκατομμυριούχων Swire, μία εκ των μεγαλύτερων οικογενειών στον κόσμο των ταξιδίων, στην οποία ανήκουν και άλλες εταιρείες όπως η NIKI, Mango και TAAG... που δεν γνωρίζει σχεδόν κανείς.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ