2016-01-21 19:52:22
Φωτογραφία για ΓΙΑΝΚΟΥΝΑΣ ΓΙΑ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις κι ο Παούλιους Γιανκούνας μιλάει στο Euroleague Greece αναλύοντας το προφίλ του πρώην συμπαίκτη του και νυν προπονητή του, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Αναλυτικά Μετά την ήττα από την Μπάμπεργκ ο Ολυμπιακός θέλει αύριο (22/1) να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών, όμως για να γίνει αυτό ο δρόμος περνάει από το Κάουνας και την έδρα της Ζαλγκίρις. Οι πρωταθλητές Λιθουανίας θα παραταχθούν σε τρίτο παιχνίδι με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην άκρη του πάγκου και ο Παούλιους Γιανκούνας σκιαγραφεί το προφίλ του πρώην συμπαίκτη του σε εθνική Λιθουανίας και Ζαλγκίρις και νυν προπονητή του.

Ο 31χρονος πάουερ φόργουορντ μοιράστηκε τις σκέψεις του για τον αυριανό αγώνα, εξήγησε πως θα μπορέσει η Ζαλγκίρις να επιστρέψει στις νίκες μετά τις ήττες από Ρεάλ και Λιέτουβος, ενώ εξήγησε τους λόγους που αυτός κι οι συμπαίκτες του πρέπει να είναι "σε επιφυλακή με κάθε παίκτη μέσα στο παρκέ".


Αναλυτικά όσα δήλωσε

Τι περιμένεις να γίνει στο αυριανό (22/1) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό;

“Θα είναι ένα σκληρό ματς. Ο Ολυμπιακός έπαιξε στο τελικό της Euroleague πέρσι και φέτος έχουν σχεδόν τέλειο ρεκόρ σε όλες τις διοργανώσεις. Έχουν εξαιρετική χημεία και πολύ ισορροπημένο ρόστερ, οπότε θα είναι δύσκολο για εμάς. Μας λείπει ο Ρομπέρτας Γιαφτόκας ειδικά στην άμυνα και στο κομμάτι των ριμπάουντ, οπότε θα πρέπει όλοι οι παίκτες να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Παίζουμε στην έδρα μας, οπότε οι φίλαθλοι θα μπορούσαν να γίνουν ο παράγοντας που θα μας δώσει ώθηση για να κάνουμε το κάτι παραπάνω”.

Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να κερδίσετε και ποιον θεωρείς παίκτη – κλειδί του Ολυμπιακού;

“Θα πρέπει να είμαστε επιθετικοί από την αρχή του αγώνα. Φέτος σε όσα παιχνίδια της Euroleague κερδίσαμε είχαμε ξεκινήσει καλά τον αγώνα και διατηρήσαμε την ίδια σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια. Από την άλλη όταν ξεκινάμε άσχημα είναι πάντα δύσκολα να επιστρέψουμε. Ειδικά απέναντι στον Ολυμπιακό θα είναι ακόμα πιο δύκσολο, καθώς πρόκειται για μία ομάδα που είναι γνωστή για τη δύναμη που βγάζει μέσα στο παρκέ, ενώ διαθέτει και βάθος στον πάγκο.Μιλώντας για παίκτες-κλειδιά φυσικά οι Σπανούλης και Πρίντεζης έρχονται πρώτοι, όμως όπως είπα και πριν ο Ολυμπιακός έχει ένα ισορροπημένο ρόστερ, οπότε πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή με κάθε παίκτη που θα βρίσκεται μέσα στο παρκέ”.

Την προηγούμενη εβδομάδα ηττηθήκατε από την Ρεάλ Μαδρίτης στην Euroleague και από την Λιέτουβος Ρίτας στο πρωτάθλημα. Πόσο εύκολο είναι να επιστρέψετε στις νίκες όταν απέναντι βρίσκεται ο Ολυμπιακός;

“Δουλεύουμε ακόμα πάνω στο παιχνίδι μας. Νομίζω ότι στην Μαδρίτη παίξαμε πολύ καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν. Για ακόμα μία φορά δεν ξεκινήσαμε τον αγώνα όπως θα θέλαμε, όμως στα επόμενα 3 δεκάλεπτα ήμασταν εντάξει.

Μιλώντας για το παιχνίδι με την Ρίτας δεν θέλω να το πω ως δικαιολογία, όμως είναι δύσκολο να παίζεις Κυριακή απόγευμα ένα ντέρμπι όταν έχεις επιστρέψει από την Μαδρίτη μόλις το Σάββατο. Ήταν πολύ κοντά, ο αγώνας ήταν σκληρός και οι αντίπαλοι ήταν μερικούς πόντους καλύτεροι αυτή τη φορά, όμως η σεζόν είναι μεγάλη και την επόμενη φορά θα ήμαστε εμείς καλύτεροι”.

"Ανταγωνιστικός παίκτης, φιλόδοξος κόουτς"

Μετά από 3 αγώνες με τον κόουτς Γιασικεβίτσιους πρώτο προπονητή πως τον βλέπεις; Ποια είναι η φιλοσοφία του;

“Ακόμα μαθαίνει, όμως σε όλους αρέσουν όσα κάνει μέχρι τώρα. Η ένταση είναι μεγαλύτερη, έχουμε κάποιες αλλαγές στο στυλ παιχνιδιού μας, όμως δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες. Ας τα δούμε όλα μέσα στο παρκέ”.

Με τον Γιασικεβίτσιους έχετε υπάρξει και συμπαίκτες. Ποιες είναι οι διαφορές και οι ομοιότητες που παρατηρείς να έχει σε σχέση με όταν έπαιζε;

“Δεν είναι τόσο πολλές οι διαφορές όσες θα πιστεύατε. Ήταν πολύ ανταγωνιστικός ως παίκτης και είναι πολύ φιλόδοξος ως προπονητής. Του αρέσει να κερδίζει, θέλει να κερδίζει και με το χρόνο θα προσπαθήσουμε να τον βοηθήσουμε σε αυτό”.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ