2016-01-21 20:40:10
Φωτογραφία για Allianz: Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί κίνδυνοι για το 2016;
Η διακοπή επιχειρηματικής δραστηριότητας (συμπεριλαμβανομένης της διατάραξης της εφοδιαστικής αλυσίδας), οι εξελίξεις της... αγοράς (μεταβολές, έντονος ανταγωνισμός και στασιμότητα στην αγορά) και οιπαραβιάσεις στον κυβερνοχώρο είναι οι τρεις κορυφαίοι παγκόσμιοι επιχειρηματικοί κίνδυνοι, με την διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας να αποτελεί τον κορυφαίο κίνδυνο για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Ειδικότερα σύμφωνα με την τελευταία μελέτη της Allianz για τους επιχειρηματικούς κινδύνους "Allianz Risk Barometer 2016" το τοπίο επιχειρηματικών κινδύνων φέρεται να αλλάζει. Οι επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν ένα ευρύτερο φάσμα διασπαστικών δυνάμεων από το 2016 και έπειτα. Οι επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης, της ψηφιοποίησης και της τεχνολογικής έξαρσης αποτελούν θεμελιώδεις προκλήσεις για πολλά επιχειρηματικά μοντέλα.

Οι επιχειρήσεις και οι ασφαλιστές πρέπει να αναθεωρήσουν τις ανάγκες τους (ασφαλιστικές ανάγκες και ανάγκες άμβλυνσης των ρίσκων) ώστε να ενταχθούν στη νέα αυτή πραγματικότητα διαχείρισης κινδύνων, τονίζεται στη μελέτη. Η τελειοποίηση των υπαρχόντων και η ανάπτυξη νέων υπηρεσιών διαχείρισης κινδύνων αποτελούν επίσης απαραίτητη προϋπόθεση.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ