2016-01-22 00:38:12
Φωτογραφία για Μαρία Σάκκαρη: Είμαι ευχαριστημένη από την πορεία μου
Η τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη, μίλησε στον... ΣΠΟΡ FM και στην εκπομπή «Pick N’ Goal» με τους Αλέξη Σπυρόπουλο και Θανάση Ασπρούλια, για:

-την παρουσία της στο Αυστραλιανό Open: «Ήταν ένα διαφορετικό τουρνουά κυρίως λόγω της παρουσίας των Ελλήνων εκεί. Δεν ήμουν ‘χαμένη’ όπως στο US Open και ήμουν σαφώς πιο έμπειρη. Ήξερα να διαχειριστώ καλύτερα κάποιες καταστάσεις εντός και εκτός κορτ. Είμαι ευχαριστημένη από την πορεία και την παρουσία μου και θέλω να γίνομαι σοφή από Grand Slam σε Grand Slam».

-την Ισπανίδα, Σουάρεθ Ναβάρο, από την οποία αποκλείστηκε: «Ήταν τιμή μου να παίξω με μια αθλήτρια που εδώ και χρόνια είναι στο Top 20. Τη σεβάστηκα, αλλά δεν τη φοβήθηκα. Μέσα στο κορτ όλα είναι διαφορετικά».

- την απόφασή της να ζει στο εξωτερικό και τη ζωή στη Βαρκελώνη, όπου μένει μόνιμα: «Στα 18 μου κατάλαβα πως πρέπει να φύγω από την Ελλάδα αν θέλω να κάνω το βήμα παραπάνω. Η Ελλάδα δεν μπορεί να προσφέρει πολλά στο άθλημα που κάνω. Εκ του αποτελέσματος, η επιλογή μου ήταν σωστή. Η Βαρκελώνη είναι όμορφη πόλη, αλλά μου λείπει η Αθήνα. Βέβαια η ζωή μας είναι με μια βαλίτσα και μια ρακέτα στο χέρι».


-τα πρότυπα της: «Σαφώς το μεγαλύτερο πρότυπο για μένα είναι η μητέρα μου. Την θαυμάζω για όσα πέτυχε σε μια εποχή που στην Ελλάδα το τένις δεν υπήρχε. Θαυμάζω και τη Λένα Δανιηλίδου γιατί έφτασε πάρα πολύ ψηλά. Δεν είναι εύκολο να φτάσει μια Ελληνίδα στο Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Από το εξωτερικό, θαυμάζω την Αράντσα Σάντσεθ Βικάριο με την οποία βρέθηκα αυτές τις μέρες. Τεράστια αθλήτρια. Μακάρι κάποια στιγμή να φτάσω σε αυτό το επίπεδο».

-ους μακροπρόθεσμους στόχους της: «Θέλω να συνεχίσω δυνατά. Στόχος μου είναι τα επόμενα χρόνια να φτάσω στις κορυφαίες 30 του κόσμου. Είναι κάτι δύσκολο. Απαιτεί σκληρή δουλειά, αλλά θα το παλέψω». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ