2016-01-22 07:45:15
Φωτογραφία για Νίκος Δένδιας: Αυτά που είπε ο κ. Βαρουφάκης είναι απίστευτα
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της... Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις στην εκπομπή «Πρωϊνός καφές» που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

Ακολουθούν τα βασικά σημεία από τη συνέντευξη του κ. Δένδια:

· H θεσμική θέση της ΝΔ είναι διατυπωμένη για το ΕΣΡ από τότε που ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νέος αρχηγός του κόμματος.

· Δεν μπορεί να προσδιορίζει ο υπουργός Επικρατείας τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Το άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος είναι σαφές.

· Δεν εμπιστευόμαστε τον κ. Παππά στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και δεν τον εμπιστεύεται και κανείς.

· Η αρμοδιότητα πρέπει να ανήκει στο ΕΣΡ. Τα περί Βουλής είναι πονηριά της κυβέρνησης για να κάνει ό,τι θέλει από την πίσω πόρτα.


· Δεν μπορεί η εκτελεστική νομοθεσία να μεταθέτει την ευθύνη στην κοινοβουλευτική.

· Φυσικά να υπάρξει τάξη στα ραδιοτηλεοπτικά. Αλλά αυτό δεν είναι δουλειά ενός κόμματος , αλλά μιας Ανεξάρτητης Αρχής.

· Το ζήτημα είναι να εφαρμοσθεί το Σύνταγμα. Και όχι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ζορίζεται να επιχειρήσει να ελέγξει το πεδίο της ενημέρωσης.

· Δεν είναι μέθοδος εξυγίανσης της ελληνικής κοινωνίας η μέθοδος ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν πρόκειται τα υπάρχοντα προβλήματα να τα λύσει ένας Υπουργός.

· Η πρότασή μας είναι η αλλαγή του Νόμου 4339/15 και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων στον φυσικό φορέα, το ΕΣΡ.

· Δεν θέλουμε το τοπίο να είναι αρρύθμιστο, θέλουμε να είναι ρυθμισμένο, αλλά με βάση τις συνταγματικές επιταγές.

· Εγώ δεν μπορώ να πω πόσες πρέπει να είναι οι άδειες, δεν είναι δουλειά μου. Υπάρχει φορέας για αυτό, υπάρχει Ανεξάρτητη Αρχή.

· Το τοπίο είναι τελείως διαφορετικό από αυτό στο οποίο είχε κληθεί να νομοθετήσει η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Ρουσόπουλος.

· Τότε η μετάδοση ήταν αναλογική και σήμερα είναι ψηφιακή, με άπειρη δυνατότητα. Πώς ορίζει κ. Παππάς τον συγκεκριμένο αριθμό;

· Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή για αυτά που έγιναν στην οικονομία. Θα δούμε αν θα είναι με εξεταστική ή με άλλο τρόπο.

· Αυτά που είπε ο κ. Βαρουφάκης είναι απίστευτα. Δεν μπορούν ούτε να ξεχασθούν ούτε να παριστάνουμε ότι ουδέποτε ελέχθησαν.

· Ο κ. Βαρουφάκης προφανώς δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος. Όπως είπε ο τότε υπουργός που ο ίδιος επέλεξε, ο κ. Τσίπρας εγνώριζε και του έδινε κατευθύνσεις.

· Το αν θα ζητήσουμε εκλογές είναι θέμα του αρχηγού της ΝΔ κ. Μητσοτάκη. Προσωπικά, δε νομίζω ότι θα γίνει αυτό πολύ σύντομα.

· Ανεξάρτητα από τη στάση της ΝΔ, διαμορφώνεται σταδιακά μία κατάσταση που θα καταστήσει αδύνατη την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ