2016-01-22 21:56:16
Φωτογραφία για ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 75-55
Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο «παγωμένο» Κάουνας και ένιωσε για τα... καλά το πολικό ψύχος, καθώς γνώρισε βαριά ήττα από την Ζαλγκίρις με 75-55, για την τέταρτη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Δεύτερη ήττα για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον όμιλο, που πρέπει να διορθώσει... πολλά αν θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση στο Final 4, αφού με αυτήν την απαράδεκτη εμφάνιση που είχε στο Κάουνας έβαλε σε κίνδυνο ακόμα και την πρόκρισή του.

Η τραγική εικόνα των ερυθρόλευκων στην Ευρωλίγκα με την Μπάμπεργκ συνεχίστηκε και κόντρα στην Ζαλγκίρις, από την οποία ηττήθηκε στο Κάουνας και πλέον υπάρχει πρόβλημα ακόμη και για την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας!

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Κάουνας με σκοπό να επιστρέψει στις νίκες και τελικά το φινάλε του αγώνα τον βρήκε ηττημένο, σε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του τα τελευταία δύο χρόνια. Ένας Ολυμπιακός που δεν είχε λύσεις στα προβλήματα που έθεσε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και μοιραία ...ήρθε η ήττα.


Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Τζόνσον-Όντομ με 11 πόντους, που ήταν και ο μοναδικός διψήφιος, ενώ από τους Λιθουανούς τη μεγαλύτερη... «ζημιά» έκανε ο Γιανκούνας με 18 πόντους.

Στα καθαρά αγωνιστικά Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση, όσο κυλούσαν τα λεπτά και παρά το κακό ξεκίνημα, πήρε τα... ηνία, χάρη σε Σπανούλη και Πρίντεζη. Ο Βουγιούκας μπήκε στην… εξίσωση, για την Ζαλγκίρις, όμως με τον Οθέλο Χάντερ παρόντα ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα για το 17-18 του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Ντάνιελ Χάκετ έβγαλε ενέργεια στο δεύτερο δεκάλεπτο και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους ερυθρόλευκους να «χτίσουν» διαφορά (19-24, 13′). Από το σημείο εκείνο, όμως.... πολλά άλλαξαν. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους στην άμυνα και χάρη σε Ουλανόβας, Γιανκούνας και Πότσιους όχι μόνο ανέτρεψαν την κατάσταση, αλλά έκλεισαν το πρώτο μέρος με προβάδισμα 6 πόντων (33-27).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακόμα χειρότερα για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Η Ζαλγκίρις επέβαλε τον ρυθμό της και χάρη σε προσπάθειες των Γιανκούνας και Λεκαβίτσιους η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 11 πόντους (40-29, 23′). Παρά το αρχικό… μούδιασμα η κατάσταση άλλαξε χάρη στην άμυνα, αλλά και τα τρίποντα των Στρόμπερι και Τζόνσον Όντομ, που μάζεψαν τη διαφορά (51-45, 28′). Οι βολές του Χάνλαν ήταν ο επίλογος του τρίτου δεκαλέπτου για το 53-45.

Παρά το θετικό φινάλε στο τρίτο δεκάλεπτο, τίποτα δεν έμοιαζε ίδιο στα πρώτα λεπτά του τέταρτου και αυτό γιατί οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο μισό της τέταρτης περιόδου δεν πέτυχαν.... πόντο και έδωσαν το δικαίωμα στον Γιανκούνας και τον Σεϊμπούτις να ανεβάσουν τη διαφορά στο +15 (60-45, 35′). Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο, με τον Γιανκούνας και τον Σεϊμπούτις να πηγαίνουν τη διαφορά στο +20 (69-49, 38′). Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε τίποτα, με την Ζαλγκίρις να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της στο Top 16, χάρη στο τελικό 75-55.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-18, 33-27, 53-45, 75-55.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Γιασικεβίτσιους): Βένε, Λεκαβίτσιους 7, Πότσιους 2, Καλνιέτις 2, Σεϊμπούτις 11, Μότουμ 9, Γιανκούνας 18, Βουγιούκας 13, Σάγιους, Χάνλαν 2, Ουλανόβας 11.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 11, Χάντερ 8, Παπαπέτρου 5, Σπανούλης 6, Στρόμπερι 3, Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 7, Αγραβάνης, Μάντζαρης 4, Χάκετ 7, Αθηναίου.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ