2016-01-23 04:27:11
Φωτογραφία για Ο Πάπας Φραγκίσκος προσεύχεται για την υγεία του Σουμάχερ
Ο Πάπας Φραγκίσκος, που κατά καιρούς έχει αποδείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον του... για τα προβλήματα των απλών ανθρώπων, δεν έμεινε ασυγκίνητος στην έκκληση του Ζαν Τοντ, προέδρου της FIA (Federation Internationale d' Automobile), να προσευχηθεί για την ανάρρωση του πρώην πιλότου της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ.

Σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα ο επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) στον ραδιοφωνικό σταθμό του Βατικανού Radio Vaticana, αποκάλυψε ότι συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο, όταν ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας επισκέφθηκε τα γραφεία της Ομοσπονδίας για να δει ένα βίντεο σχετικό με εκστρατεία για την οδική ασφάλεια. Ο Ζαν Τοντ, που έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του ότι υπήρξε φίλος του Σουμάχερ, ανέφερε πως ζήτησε από τον Πάπα κατά την συνάντηση που είχε μαζί του στα γραφεία της FIA να προσευχηθεί για τον πρώην πιλότο της Formula 1 και εκείνος του απάντησε με χαρά καταφατικά.


Μάλιστα, ο Πάπας Φραγκίσκος ρώτησε τον Τοντ για την πορεία της υγείας του Σουμάχερ, που μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στις 29 Δεκεμβρίου του 2013 στις γαλλικές Άλπεις, ενώ έκανε σκι με τον γιο του, νοσηλεύεται σε ειδικά εξοπλισμένο χώρο στο σπίτι του, κοντά στην λίμνη της Γενεύης στην Ελβετία.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη μετά το ατύχημα στις Άλπεις και οι ειδήσεις για την πορεία της υγείας του είναι εξαιρετικά φειδωλές από την εκπρόσωπό του Σαμπίν Κεμ. Τον Δεκέμβριο γερμανικό περιοδικό είχε αναφέρει ότι ο Σουμάχερ άρχισε να περπατά, αλλά η Κεμ διέψευσε το δημοσίευμα και δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι η υγεία του βελτιώνεται, αλλά αυτό το λέω λαμβάνοντας υπόψη την σοβαρότητα του τραυματισμού του. Φυσικά θα χρειαστεί πολύς χρόνος για όσους εμπλέκονται σε αυτή τη "μάχη" και είμαστε ευτυχείς που τη δίνουμε».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ