2016-01-23 13:32:10
Φωτογραφία για Φτιάχνουν τον παλιό για να γίνει ο...νέος!
Μάχη με τον χρόνο δίνουν αυτές τις μέρες οι υπηρεσίες της περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Ανάπτυξης για να κλείσουν τις εκκρεμότητες με το δρόμο Γούρνες- Χερσόνησος σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι τέλος του Καλοκαιριού! Για να γίνει αυτό πρέπει να κλείσει ο εθνικός δρόμος τους μήνες αυτούς ώστε να προχωρήσει το έργο και η κυκλοφορία να γίνεται από τον παλιό εθνικό. Αλλά για να γίνει κι αυτό πρώτα πρέπει να…κλείσει ο παλιός για να επισκευαστεί!

“Πρέπει για μικρό διάστημα, έστω, να κλείσει ο δρόμος ώστε να μπορεί ο ανάδοχος να προχωρήσει γρήγοπρα το έργο” είχε τονίσει ο διευθυντής του ΟΑΚ κ.Αγαπάκης και ήδη η περιφέρεια ανέλαβε ένα τμήμα του παλιού δρόμου ώστε μαζί με τον ΟΑΚ να κάνουν τις βελτιώσεις που πρέπει και να γίνεται από εκεί η κυκλοφορία.

“Εμείς αναλάβαμε να τρέξουμε ένα κομμάτι , να ασφαλτοστρώσουμε ώστε να μπορεί να γίνεται η κυκλοφορία από τον παλιό εθνικό όσο είναι κλειστός ο νέος δρόμος” τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης κ.Κουκιαδάκης που επεσήμανε ότι με τις πρώτες καλές μέρες θα γίνει αυτό.


“Είναι συνολικά 3 χιλιόμετρα στον παλιό δρόμο που πρέπει να γίνουν. Περιμένουμε την μελέτη σήμανσης και την έγκρισή της ώστε να προχωρήσουμε. Ένα χιλιόμετρο και κάτι θα κάνουμε εμείς και δύο ο ΟΑΚ. Αμέσως μόλις γίνει αυτό θα κλείσει ο νέος δρόμος” τόνισε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης τεχνικών έργων της περιφέρειας κ.Μανόλης Φακουκάκης.

Το έργο του διπλού κλάδου πάντως παρά τα προβλήματα δείχνει να πηγαίνει καλά. Και όλοι ευελπιστούν ότι θα τελειώσει τις προθεσμίες.

Θυμίζουμε ότι ανάδοχος του έργου είναι η  Κ/Ξ «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ – ΕΚΤΕΡ ΑΕ – ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ – ΘΕΜΕΛΗ ΑΕ» που πήρε  το έργο με έκπτωση 13% και ποσό προσφοράς 46.264.768,75 ευρώ, πλέον 10.640.896,81 ευρώ για ΦΠΑ, δηλαδή σύνολο οικονομικής προσφοράς : 56.905.665,56 ευρώ.

Στο τεχνικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται :

-Πλήρης κατασκευή αρτηρίας με διατομή διπλού κλάδου πλάτους 21,60 μ. – 30 μ. με διαχωριστικό στηθαίο στην μέση, από τον Α/Κ Γουρνών έως και τον Α/Κ Καστελλίου, σε συνολικό μήκος 9,1 χλμ

-Αναβάθμιση των Α/Κ Γουρνών και Καστελλίου στην περιοχή Χερσονήσου

-Κατασκευή παράπλευρου – οδικού άξονα συνολικού μήκους 9 χλμ

-Αποκατάσταση καθέτων και παραλλήλων οδών και σύνδεση αυτών με το υφιστάμενο δίκτυο σε μήκος 5,5 χλμ.

-Κατασκευή 4 γεφυρών συνολικού μήκους 548 μ

-Έργα διόδευσης των απορροών του δικτύου αποχέτευσηςΣυστήματα αναχαίτισης οχημάτων (Σ.Α.Ο.)

-Τοποθέτηση ηχοπετασμάτωνΚατασκευή ηλεκτροφωτισμού στους Α/Κ και στις μεγάλες γέφυρες.[/*]

-Φυτοτεχνικές εργασίες
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ