2016-01-24 11:53:13
Φωτογραφία για Δωρεά νοσοκομειακού υλικού από ομογενείς και Γερμανούς
Μια σημαντική προσφορά για τους άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας κάνει μια ομάδα ομογενών και Γερμανών σε νοσοκομεία και κοινωνικά ιατρεία της Βόρειας Ελλάδας στέλνοντας χρήσιμα νοσοκομειακά υλικά.

Έτσι, σήμερα, Κυριακή, αναμένεται να φτάσει από τη Γερμανία ένα φορτηγό με 18 παλέτες ιατρικού υλικού στον Καπνικό Σταθμό της Κατερίνης, αφού διανύσει περίπου 2.000 χιλιόμετρα, που χωρίζουν την πιερική πόλη από το Μπόχουμ, στην παγωμένη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Πίσω από την πρωτοβουλία αυτή βρίσκεται ο Γεράσιμος Μιάρης  με καταγωγή από την Κέρκυρα, αλλά πλέον μόνιμος κάτοικος του Μπόχουμ και η Καλλιόπη Μπράντστατερ από τα Καταλώνια Πιερίας, που ζει μόνιμα στο Αμβούργο.

Πριν από τρεις μήνες, σε συνεργασία με δεκάδες γερμανούς πολίτες, ξεκίνησαν να δίνουν υπόσταση σε αυτό το ανθρωπιστικό ταξίδι.

Η μεταφορά των υλικών αποτελεί δωρεά Γερμανού μικροεπιχειρηματία, ο οποίος μάλιστα διέθεσε τρεις από τους υπαλλήλους τους για να οδηγούν εναλλάξ το φορτηγό.


Το υλικό συνειδητά αποφασίστηκε να παραδοθεί σε μια πρωτοβουλία πολιτών, στους «Αλληλέγγυους» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου» και όχι σε κάποιον κρατικό φορέα, αναφέρουν οι άνθρωποι που θα το παραλάβουν.

«Η αποστολή πληροί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από την ΕΕ για μια τέτοια μεταφορά και συνοδεύεται από τα απαραίτητα έγγραφα (packing list και διεθνή πιστοποιητικά) που απαίτησαν τα κράτη της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας. Τα υλικά θα καταχωρηθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ιατροφαρμακευτικού υλικού που διαθέτει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και έτσι θα μπορούν όλα τα κοινωνικά ιατρεία και νοσοκομεία της χώρας να ελέγξουν και να "παραγγείλουν" μέσω διαδικτύου τα υλικά που θα διατίθενται δωρεάν. Η ακριβής ηλεκτρονική διεύθυνση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εθελοντικής οργάνωσης.

Εντός των επόμενων ημερών, έπειτα από δημόσιο κάλεσμα, θα συγκροτηθεί ομάδα πολιτών (συντονιστική επιτροπή) η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση της παραπάνω ανθρωπιστικής βοήθειας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ