2016-01-24 23:25:50
Φωτογραφία για Σε πολλαπλά μέτωπα οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Κρήτης
Πολλαπλασιάζονται τα μέτωπα των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Κρήτη, με αποφάσεις των εκπροσώπων των παραγωγών που κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στους κυβερνητικούς χειρισμούς κυρίως στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Ηράκλειο αποφασίστηκε ο επ' αόριστον αποκλεισμός των γραφείων του ΟΓΑ στο Ηράκλειο, από την ερχόμενη Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, ενώ μετά από συνάντηση αγροτών στο Οροπέδιο Λασιθίου ανακοινώθηκε το κλείσιμο, από το μεσημέρι της Δευτέρας της εισόδου του Οροπεδίου Λασιθίου με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη αγρότες από το Ρέθυμνο αναμένεται να κλείσουν τον κόμβο του ΒΟΑΚ στο Ατσιπόπουλο ενώ στα Χανιά σχεδιάζεται αποκλεισμός των γραφείων της Αντιπεριφέρειας.

Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση στο Ηράκλειο, οι αγρότες από κάθε νομό θα προχωρούν τις επόμενες ημέρες σε κινητοποιήσεις τοπικά, με κορύφωση το παγκρήτιο συλλαλητήριο που προγραμματίζεται για τις 4 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που έχει εξαγγελθεί πανελλαδικά.


Αποφασίστηκε επίσης η συγκρότηση ενός 9μελούς συντονιστικού οργάνου, που αποτελείται από 3 εκπροσώπους από το Ν. Ηρακλείου και από 2 για Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι. Το συντονιστικό αυτό όργανο θα αναλάβει και τις επαφές με τους εκπροσώπους των άλλων παραγωγικών τάξεων που αντιδρούν επίσης στις νέες ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Σττο μεταξύ, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση στο Οροπέδιο Λασιθίου αναφέρεται

"Ψήφισμα των αγροτών, κτηνοτρόφων και επαγγελματιών του οροπεδίου Λασιθίου κατά την έκτακτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, στο Δημαρχείο παρουσία της Δημοτικής Αρχής.

Επειδή ο πρωτογενής τομέας αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  ζητούμε  να αποσυρθούν άμεσα τα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση και να γίνει ειλικρινής και με ουσία διάλογος λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις των αγροτικών συλλόγων ανά την Ελλάδα.

Είμαστε αντίθετοι στα νέα φορολογικά μέτρα, στις προτεινόμενες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό μας και στην πολιτική των τελευταίων ετών που έχει εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος καλλιέργειας.

Αποφασίζουμε την ευθυγράμμιση των επόμενων κινήσεων με αυτές του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου των αγροτών και κάθοδο σε δυναμικές κινητοποιήσεις με προσυγκέντρωση τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων, στην είσοδο του οροπεδίου Λασιθίου αύριο Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 στις 12:00".
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ