2016-01-25 11:17:15
Φωτογραφία για Τι προβλέπει για το πετρέλαιο ο γκουρού των αγορών που είχε προβλέψει την πτώση του
Ο Pierre Andurand, ιδρυτής της 615 εκατ. Andurand Capital Management που... είχε προβλέψει την πτώση των τιμών του πετρελαίου, τονίζει πως η τιμή του πετρελαίου πιθανώς να έχει χτυπήσει "πάτο" και ότι θα κλείσει τον χρόνο υψηλότερα.

Η τιμή του πετρελαίου πιθανώς να σημειώσει άνοδο στα 50 δολάρια το βαρέλι για το 2016 και θα φτάσει στα 70 δολάρια το βαρέλι το 2017, σημειώνει ο Andurand σε τηλεοπτική το συνέντευξη στο Bloomberg TV την Παρασκευή.

"Είμαστε σε έναν κόσμου όπου βλέπουμε τις πολύ χαμηλές τιμές να ακολουθούνται από πολύ υψηλές", αναφέρει ο Andurand, που συμπληρώνει πως ο ίδιος βλέπει πως οι τιμές "έχουν πιάσει πάτο".

Το hedge fund του Andurand κέρδισε 8% το 2015 και 38% το 2014, κυρίως επειδή προέβλεψε την πτώση του πετρελαίου στα 25 δολάρια το βαρέλι.

Το αμερικανικό αργό υποχώρησε στις 20 Ιανουαρίου στα 26,19 δολάρια το βαρέλι πριν ανακάμψει 20% στα 31,56 δολάρια το βαρέλι.

"Υπάρχει πολύ μικρή πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στο σύστημα", σημειώνει ο Andurand, Παραπέμποντας στις μειώσεις της της παραγωγής που ξεκίνησαν τρεις μήνες πριν από χώρες που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ.

Η BlueGold Capital, πρώην hedge fund του Andurand που στο peak του διαχειρίζονταν κεφάλαια ύψους 2,2 δισ. Δολαρίων, είχε επιστροφή στους πελάτες του 240% για περίπου τέσσερα χρόνια, πριν κλείσει το 2012 εξαιτίας των απωλειών του ένα χρόνο πριν. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ