2016-01-25 14:19:52
Φωτογραφία για Πικρή επέτειος λέει η Liberation τον 1 χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ...
Για μία πικρή επέτειο του Αλέξη Τσίπρα , κάνει λόγο η γαλλική εφημερίδα "Liberation" σχολιάζοντας τις εξελίξεις από το μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων και την δυσφορία των Ελλήνων πολιτών για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση των Αθηνών. Η Ελλάδα βρίσκεται σε αδιέξοδο ένα χρόνο μετά τη νίκη του κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς , προσθέτει η αριστερή εφημερίδα.

 "Η πρώτη επέτειος από την εκλογική νίκη του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα στις 25 Ιανουαρίου του 2015 γιορτάζεται σε μία σχετικά  εκρηκτική ατμόσφαιρα. Η λαϊκή οργή έχει πυροδοτήσει ένα κύμα πρωτοφανών προκλήσεων για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να ανακαλύπτει με βίαιο τρόπο την αντιδημοφιλία του.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Τσίπρας ήταν ο νεαρός ήρωας της ελληνικής Αριστεράς ο οποίος είχε υποσχεθεί να αναβιώσει την ελπίδα...",  σχολιάζει η αριστερή εφημερίδα της Γαλλίας και προσθέτει: " Μετά από επτά μήνες δύσκολων διαπραγματεύσεων, ο Έλληνας πρωθυπουργός συνθηκολόγησε στις Βρυξέλλες στις 13 Ιουλίου έχοντας κατορθώσει να διατηρήσει την εικόνα του "καλού παιδιού που κάνει ότι μπορεί"
. Δέχτηκε τις "ευλογίες" των Ελλήνων στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, βγήκε και πάλι νικητής στις πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου. Όμως, ήταν αρκετή η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και του ασφαλιστικού για να οδηγήσουν στην επονομαζόμενη  "forokatagida" , μία λέξη που θα μπορούσε να μεταφραστεί και ο χιονοστιβάδα φόρων προκαλώντας την δυσφορία των Ελλήνων.

 Για την εφημερίδα "Liberation ",  μπορεί στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας να εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της Ελλάδας το 2016, ωστόσο , στην Αθήνα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 85% των Ελλήνων πολιτών είναι δυσαρεστημένοι με το κυβερνητικό έργο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ