2016-01-25 21:10:49
Φωτογραφία για ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ... ΓΛΥΚΑ ΘΡΥΛΕ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ 80-66
Ένας… διαστημικός Ολυμπιακός, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, νίκησε τον Παναθηναϊκό και υπερκαλύπτοντας έτσι τη διαφορά της ήττας στο ΟΑΚΑ, έχει το πάνω χέρι για την πρωτιά στην κανονική διάρκεια!

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος του "τριφυλλιού" σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και παρά τη... χαλάρωση από το +30 που έδωσε το δικαίωμα για το «ξέσπασμα» των παικτών του Τζόρτζεβιτς στο δεύτερο μέρος, διατήρησε τον έλεγχο και πανηγύρισε τη νίκη υπερκαλύπτοντας τη διαφορά του αγώνα στον πρώτο γύρο.

Ο Θρύλος ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκαναν ό,τι ήθελαν στο πρώτο μέρος και έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Στην επανάληψη οι Φώτσης και Διαμαντίδης προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά, όμως μόνοι τους δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα παραπάνω, από το να τη μειώσουν περίπου στο μισό, αφού οι ερυθρόλευκοι είχαν ξεφύγει ακόμα και με +30.

Τα μεγάλα σουτ του Ντάνιελ Χάκετ έδωσαν λύσεις στον Ολυμπιακό και μαζί την… ασφάλεια της νίκης!

Πρώτος σκόρερ για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 17 πόντους, αλλά καθοριστικός και εξίσου καλός ήταν ο Χάκετ με 16 πόντους.

Από το «τριφύλλι», το οποίο γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα στην Ελλάδα, ξεχώρισε ο Φελντέιν με 16 πόντους.

Στα καθαρά αγωνιστικά Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδειξαν με το… καλημέρα τις προθέσεις τους στο παιχνίδι και κατάφεραν να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης, χάρη σε Σπανούλη και Στρόμπερι (16-6, 5′). Η κατάσταση δεν άλλαξε. Αντίθετα, έγινε ακόμα καλύτερη για τους πρωταθλητές. Η παρουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ έπαιξε σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι και χάρη στην παρουσία του Σπανούλη το προβάδισμα των ερυθρόλευκων έφτασε σε διψήφια επίπεδα για το 27-9 της πρώτης περιόδου.

Ο ρυθμός δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να... «εκτελεί» κάθε αμυντικό πλάνο του Παναθηναϊκού, με τους αναπληρωματικούς να κάνουν τη δουλειά τους. Ο Ραντούλιτσα ήταν ο μοναδικός που... προσπαθούσε, από πλευράς «πράσινων» να μαζέψει την διαφορά, κάτι το οποίο δεν συνέβη όμως, καθώς ο Σπανούλης ήταν «καυτός» (49-19, 17′). Φελντέιν και Φώτσης έδωσαν λύσεις, περιφερειακά, στην ομάδα τους, για το 53-29 του πρώτου μέρους.

Ο Παναθηναϊκός... αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο και χάρη στη... χαλάρωση των ερυθρόλευκων, κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του και η διαφορά μειώθηκε (55-42, 23′). Το σκηνικό έμεινε ίδιο με τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται να βρει σκορ. Οι διαδοχικές προσπάθειες του Γκιστ έφεραν σε μονοψήφια επίπεδα τη διαφορά (63-54, 29′). Το τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου, όμως, στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου επανέφερε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα για το 66-54, δίνοντας παράλληλα και το έναυσμα για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και διαφορά.

Ο ρυθμός έμεινε ίδιος, με τον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα, παρά τις προσπάθειες του Παναθηναϊκού. Ο Ντάνιελ Χάκετ έδωσε πολλές λύσεις από την περιφέρεια και έβαλε μεγάλα σουτ, ανεβάζοντας τη διαφορά (76-61, 35′). Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά, αλλά και την άμυνα΄τους (77-65, 38′). Μέχρι το φινάλε του αγώνα δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, με τον Θρύλο να φτάνει στη νίκη με 80-66, καλύπτοντας τη διαφορά του πρώτου αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 27-9, 53-29, 66-54, 80-66

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 6, Σπανούλης 17 (3), Στρόμπερι 14 (2), Πρίντεζης 5, Μάντζαρης 4, Τζόνσον-Όντομ 2, Παπαπέτρου 3 (1), Μιλουτίνοφ 6, Αγραβάνης, Χάκετ 16 (3), Αθηναίου 6 (2).

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Γιάνκοβιτς, Φελντέιν 16 (2), Γκιστ 10, Καλάθης 3, Κούζμιτς 3, Πάβλοβιτς 3, Φώτσης 9 (3), Ραντούλιτσα 12, Παππάς 2, Διαμαντίδης 8 (2), Παπαγιάννης.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ