2016-01-26 00:49:10
Φωτογραφία για Εύβοια: Σε τυχαίο έλεγχο έπεσαν πάνω στους ληστές
Δεν σταμάτησαν στο σήμα των αστυνομικών και ακολούθησε καταδίωξη - Έπιασαν τους δυο, ενώ... αναζητούνται και οι συνεργοί τους - Ο ένας είχε αποφυλακιστεί 1,5 χρόνο πριν.

Τα ξημερώματα της Κυριακής γύρω στις 3:00΄, οι ληστές μπήκαν σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού στο Δύστο στην περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας και αιφνιδίασαν τον 69χρονο άνδρα και την 63χρονη σύζυγό του.

Ο ένας από αυτούς κρατούσε μαχαίρι και όλοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Οι ληστές χτύπησαν τον 69χρονο για να τους πει που είναι τα χρήματα και τα χρυσαφικά.

Στη συνεχεία τους έδεσαν, τους φίμωσαν και έφυγαν αρπάζοντας 10.000€ και τα κοσμήματα της οικογένειας.

Δεν σταμάτησαν για έλεγχο

Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί της Δ΄ Ο.Π.Κ.Ε., που περιπολούσαν στην περιοχή και συγκεκριμένα επί της Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Λεπούρων (πλησίον Ερέτριας), έκαναν σήμα σε ένα αυτοκίνητο να σταματήσει για έλεγχο.


Ο οδηγός όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε αλλά ανέπτυξε και ταχύτητα για να ξεφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη και λίγο αργότερα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα, στο οποίο όπως προέκυψε επέβαιναν οι δυο από τους ληστές, ένας 36χρονος και τον 26χρονος.

Στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κοσμήματα και ρολόγια, καθώς και μέρος του χρηματικού ποσού που είχαν αρπάξει νωρίτερα από το ηλικιωμένο ζευγάρι. Μάλιστα ο ένας αναγνωρίστηκε, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν τους συνεργούς, οι οποίοι φαίνεται ότι διέφυγαν με άλλο αυτοκίνητο.

Επιπλέον κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στο εσωτερικό του.

Ο 69χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, προκειμένου να του παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 36χρονος είχε αποφυλακιστεί τον Ιούλιο του 2014, από Κατάστημα Κράτησης της Χώρας, εκτίοντας ποινή κάθειρξης για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Τώρα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας συνεχίζει την προανακριση, προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία ταυτότητας των συνεργών τους, καθώς επίσης και να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών και ληστειών στην περιοχή ή αλλού.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ