2016-01-26 15:24:23
Φωτογραφία για Διαψεύδει τα περί μεταφοράς έδρας στο εξωτερικό η «Τιτάν»
«Δεν υπάρχει θέμα μεταφοράς της έδρας της Τιτάν στο εξωτερικό. Πρόθεση της εταιρείας είναι να παραμείνει στην Ελλάδα» Αυτό επισημαίνουν κύκλοι της διοίκησης της πολυεθνικής τσιμεντοβιομηχανίας στην «Καθημερινή», σχολιάζοντας σενάρια που κυκλοφόρησαν στην αγορά περί ενός τέτοιου ενδεχόμενου.

Οσον αφορά τη φιλολογία, που αναπτύχθηκε εξαιτίας αυτής της φήμης, η οποία θέλει το υψηλό κόστος δανεισμού που συνεπάγεται το ρίσκο χώρας εν όψει της αναχρηματοδότησης του ομολογιακού της δανείου που ωριμάζει στις αρχές του 2017 να αποτελεί το κίνητρο για μια τέτοια κίνηση, πηγές της εταιρείας εξηγούν στην «Καθημερινή» πως ο όμιλος εξαιτίας και της εξωστρέφειάς του απολαμβάνει άνετη πρόσβαση στις αγορές, ενώ επιπλέον διαθέτει και μη εκταμιευμένες τραπεζικές πιστωτικές γραμμές ύψους 400 εκατ.

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα από την τελευταία γενική συνέλευση του περασμένου καλοκαιριού» προσθέτουν. Υπενθυμίζεται πως εκείνη την ημέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Τιτάν, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετόχων, είχε δηλώσει πως «πρόθεσή μας είναι να μείνουμε στην Ελλάδα. Είμαστε βεβαίως προετοιμασμένοι για όλα και ζυγίζουμε όλα τα ενδεχόμενα, αλλά πρόθεσή μας είναι να μείνουμε εδώ».


Χρηματιστηριακοί αναλυτές που εκλήθησαν από την «Καθημερινή» να σχολιάσουν τα σενάρια αλλαγής έδρας δηλώνουν πως «δεν βλέπουμε κανένα λόγο να θέλει η εισηγμένη να κάνει σε αυτή τη φάση κάτι τέτοιο, δεδομένης της πολύ μικρής έκθεσής της στην ελληνική αγορά και της χρηματοδοτικής της ικανότητας». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΧΑΝΕΙ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΦΟΥΝΤΑΣ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΧΑΝΕΙ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΦΟΥΝΤΑΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ