2016-01-26 16:10:16
Φωτογραφία για Βρετανός εξερευνητής πέθανε διασχίζοντας την Ανταρκτική
Ο πρώην αξιωματικός του βρετανικού στρατού και εξερευνητής Χένρι Γουόρσλεϊ αποπειράθηκε... τον περασμένο Νοέμβριο να διασχίσει μόνος του την Ανταρκτική χωρίς καμία υποστήριξη, σέρνοντας ο ίδιος ένα έλκηθρο με τις απαραίτητες προμήθειες θέλοντας να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που διασχίζει τον Νότιο Πόλο μόνος του.

Το φιλόδοξο ταξίδι του είχε προγραμματιστεί να κρατήσει ακριβώς 80 ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων θα διέσχιζε μια απόσταση 1.770 χιλιομέτρων.

Δυστυχώς, όπως γράφει το in.gr το τόλμημα του εξερευνητή όχι μόνο δεν στέφθηκε με επιτυχία, αλλά του στοίχισε και την ίδια του την ζωή, καθώς 71 ημέρες μετά την έναρξη του ταξιδιού του και μερικές δεκάδες χιλιόμετρα πριν φτάσει στον τελικό του προορισμό, ο Γουόρσλεϊ υπέκυψε από την κούραση, την εξάντληση και την αφυδάτωση.

Ο Γουόρσλεϊ κάλυψε σχεδόν 1.600 χλμ. σέρνοντας ο ίδιος το έλκηθρό του, αλλά σε κάποιο σημείο της διαδρομής, αφού είχε περάσει τον Νότιο Πόλο, αισθάνθηκε έντονη εξάντληση και παρέμεινε μέσα στη σκηνή του για δυο ημέρες. Κατόπιν, βλέποντας πως υπέφερε από έντονους πόνους στην κοιλιακή του χώρα, κάλεσε σε βοήθεια.

Το ελικόπτερο που τον παρέλαβε, τον μετέφερε σε ένα νοσοκομείο στην πόλη Πούντα Αρένας της Χιλής, όπου οι γιατροί διέγνωσαν πως είχε πάθει βακτηριακή περιτονίτιδα. Έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να τον σώσουν, αλλά τελικά ο 55χρονος άντρας πέθανε λίγες ώρες μετά, το πρωί της Κυριακής. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ