2016-01-26 17:53:20
Φωτογραφία για Απορρίμματα: Το Αγρίνιο ενώνει το Δήμο Πύργου
Με την παρουσία των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι... ζήτησαν από την δημοτική αρχή να υπάρξει μέριμνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, αλλά και με θέματα που χρήζουν λύσης, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πύργου, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Εκείνο που επισημάνθηκε ήταν ο τρόπος δράσης του δήμου, απέναντι στην άρνηση του δήμου Αγρινίου να βοηθήσει την κατάσταση, παρά το γεγονός πως υπάρχει σαφής εντολή από τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή για το πρόβλημα των απορριμμάτων.

Στην πολύωρη συζήτηση που υπήρξε κατά την διάρκεια του συμβουλίου, το Σώμα, στάθηκε σε τέσσερα βασικά και σημαντικά ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή τον δήμο και τα οποία έθιξαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, όπως το ζήτημα των απορριμμάτων, η μεγάλη καθυστέρηση των δεδουλευμένων των εργαζομένων της ΔΗΚΕΠ, τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην αγροτική οδοποιία καθώς και τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν επαγγελματίες του Πύργου για τα τραπεζοκαθίσματα.


Σημαντική πρόταση, ήταν αυτή του επικεφαλής της παράταξης «ΑναΣΑ», Τάκη Αντωνακόπουλου, ο οποίος ανέφερε στην τοποθέτησή του να εκδοθεί αναφορά από το δημοτικό συμβούλιο, που θα προσυπογράφουν όλοι ανεξαιρέτως και η οποία θα ζητά από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να δώσουν λύση ως προς το ζήτημα που έχει προκύψει με τον δήμο του Αγρινίου και την άρνηση του δημάρχου, Γιώργου Παπαναστασίου να δεχθεί ο ΧΥΤΑ Στράτου τα σκουπίδια των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Στο παραπάνω συμφώνησαν οι επικεφαλής, Αντώνης Καράμπελας, Γιάννης Αργυρόπουλος, Δώρα Καλάκου και Χρήστος Γιάνναρος, με τον δήμαρχο του Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, να ρίχνει για ακόμα μια φορά τα βέλη του προς τον δήμαρχο του Αγρινίου για την άρνησή του αυτή.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, επεσήμανε στην τοποθέτησή του, υπερασπιζόμενος τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, ότι: «Αργά αλλά σταθερά προχωράμε στην επίλυση του ζητήματος των απορριμμάτων. Η υπόθεση του εργοστασίου θα ανοίξει μόλις λειτουργήσει η ενδιάμεση λύση. Εμείς προετοιμαζόμαστε σταθερά για την δική μας λύση. Μέχρι σήμερα στο πρόβλημά μας και το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν μας εγκατέλειψε αλλά και ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής μας βοηθά και μας στηρίζει. Ο δήμαρχος Αγρινίου που βγήκε πρόεδρος της ΠΕΔ με την ψήφο μου αρνείται να εφαρμόσει. Αν παιθάνει ένα παιδί στην πόλη του Πύργου εγώ ο ίδιος θα πάω να καταθέσω για να καταδικασθεί».

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της ΔΗΚΕΠ

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύργου, ήταν η αιτία της παρουσίας τους χθες στο δημοτικό συμβούλιο Πύργου. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από την δημοτική αρχή να υπάρξει μέριμνα ώστε να λυθεί το σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζουν ενώ σε επιστολή τους πρότειναν να υπάρξει σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου στο οποίο θα συζητηθεί το σοβαρό πρόβλημα.

Μεταξύ των άλλων οι εργαζόμενοι της ΔΗΚΕΠ αναφέρουν ότι: «Οι εργαζόμενοι στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πύργου παραμένουμε απλήρωτοι για χρονικό διάστημα 6 έως και 11 μηνών. Δυστυχώς, λόγω προβλημάτων που σχετίζονται με την έκδοση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΙΚΑ καθώς και θεμάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα με την Δ.Ο.Υ., η επιχείρηση δεν μπορεί να λάβει χρηματοδότηση από κανένα φορέα πολύ περισσότερο δεν μπορεί να εισπράξει τις προβλεπόμενες δόσεις επιχορήγησης των προγραμμάτων (π.χ. από ΕΕΤΑΑ Α.Ε.), ώστε να αποπληρώσει οφειλόμενες μισθοδοσίες. Παρόλες τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες προσπάθειες μας, δεν κατέστη δυνατή καμία λύση με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να παραμένουμε απλήρωτοι για αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ακόμα ένα θέμα που τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, από τον επικεφαλής της παράταξης «Πύργος – Έργο Πολιτών», Αντώνη Καράμπελα, ήταν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινότητες του δήμου στην αγροτική οδοποιία. Ο κ. Καράμπελας, επεσήμανε δε πως θα πρέπει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο Πύργου να συνεδριάσει προκειμένου να κατατεθούν ουσιαστικές προτάσεις για ένταξη στο Ταμείο Μολυβιάτη το οποίο λήγει στις 25 Φεβρουαρίου. Σε παρέμβασή του για το ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας ο αντιδήμαρχος, Ανδρέας Σκαρτσιάρης, τόνισε πως σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα κατανεμηθεί ποσό ΣΑΤΑ 2015 ύψους 260 χιλ. ευρώ το οποίο θα αφορά αποκλειστικά τις τοπικές κοινότητες και ζητήματα αγροτικής οδοποιίας.

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε μεταξύ του δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή και του επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας», Γιάννη Αργυρόπουλου, όσον αφορά τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους επαγγελματίες της περιοχής για τα τραπεζοκαθίσματα. Στην τοποθέτησή του ο κ. Αργυρόπουλος, σημείωσε πως υπάρχουν επαγγελματίες οι οποίοι εξαιτίας των προστίμων αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα ζητώντας από την δημοτική αρχή να δείξει την ανάλογη ευαισθησία. Ο κ. Λιατσής, απάντησε σε έντονο ύφος, επισημαίνοντας πως θα πρέπει οι επαγγελματίες να συμμορφώνονται και να μην παρανομούν ως προς τον Νόμο που ισχύει.

Ο κ. Αργυρόπουλος, μιλώντας επίσης για τα ζητήματα των απλήρωτων εργαζομένων της ΔΗΚΕΠ, επεσήμανε ότι: «Θεωρώ πως η δομή του Βοήθεια στο Σπίτι είναι από τις σημαντικότερες δομές που λειτουργεί στο δήμο και θα πρέπει να την φυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού» και ζήτησε ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΠ για το ζήτημα προτείνοντας δε να γίνει ραντεβού στην Αθήνα για το συγκεκριμένο θέμα και ακόμα να πληρώσει ο δήμος του Πύργου τους εργαζόμενους από ίδια έσοδα.

Το συμβούλιο συνεχίσθηκε έως αργά το βράδυ όπου το Σώμα έλαβε αποφάσεις για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ