2016-01-26 20:46:16
Φωτογραφία για ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ Ο ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ ΓΙΑ... ΟΛΑ!
O... συνηθισμένος στα ντέρμπι Νίκολα Μιλουτίνοφ, ένας εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Παναθηναϊκού, μίλησε στο SDNA για την επιτυχία της ομάδας του και το έξτρα κίνητρο που βρήκε στους αντιπάλους του.

Αναλυτικά Οι πρωταθλητές Ελλάδας στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Α1 επιβλήθηκαν με 80-66 του «αιωνίου» αντιπάλου τους παίρνοντας πάρα πολλά από τον Ντάνιελ Χάκετ, τον Βασίλη Σπανούλη, τον Ντι Τζέι Στρόμπερι αλλά και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος αποτέλεσε το... κρυφό «όπλο» τους για να πάρουν τη νίκη και σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση της 1ης θέσης της κανονικής διάρκειας.

Ο 22χρονος Σέρβος σέντερ κόντρα στον Παναθηναϊκό πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, καθώς πάτησε παρκέ για 12:45, σημείωσε 6 πόντους (2/2δ., 2/2β.), πήρε 4 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο και... έσβησε 4 φορές τα... φώτα των αντιπάλων του, ενώ με την παρουσία του γέμισε τις ρακέτες.


Μετά το τέλος της «αιώνιας» αναμέτρησης ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης της ομάδας του, στον... έκτο παίκτη του Ολυμπιακού, αλλά και στη «μονομαχία» του με τους καλούς του φίλους και συμπαίκτες στην εθνική Σερβίας, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Ογκνιεν Κούζμιτς. Επίσης, ο «Νίκο», όπως τον αποκαλούν στα αποδυτήρια των ερυθρόλευκων, εξήγησε το πώς ο Ολυμπιακός άφησε πίσω την ήττα-σοκ από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας μη παραλείποντας, όμως να κρατήσει χαμηλούς τόνους ενόψει της συνέχειας των υποχρεώσεων της ομάδας του σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Πραγματοποίησες την καλύτερή σου εμφάνιση με τον Ολυμπιακό. Το περίμενες;

«Αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά για όλους μας, τόσο για την ομάδα, όσο και για τους φιλάθλους. Προσωπικά πιστεύω πως για αυτoύς τους αγώνες προετοιμάζεσαι διαφορετικά από ό,τι σε άλλους. Εχω αγωνιστεί σε παρόμοια παιχνίδια. Αναφέρομαι στα ματς της Παρτιζάν με τον Ερυθρό Αστέρα. Το γεγονός αυτό με βοηθάει να αγωνίζομαι σε παιχνίδια σαν αυτό, να ανταποκρίνομαι στις απαιτήσεις του προπονητή μου και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για την ομάδα μου».

Αναφέρθηκες στη σημασία που είχε το παιχνίδι και για τους φιλάθλους. Πόσο σημαντική ήταν η παρουσία τους στο πλευρό σας, καθώς ήταν η πρώτη φορά φέτος που σε παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό το κοινό ήταν υπέρ σας;

«Οι φίλαθλοι είναι απίστευτοι. Οταν κατά την διάρκεια του αγώνα είχαμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας μάς βοήθησαν πολύ. Είμαι ευγνώμων για την βοήθεια και την ώθηση που μας δίνουν στα μεγάλα παιχνίδια».

Μήπως βρήκατε μεγαλύτερο κίνητρο μετά την ήττα από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας;

«Ηταν μία δύσκολη στιγμή για την ομάδα μας. Κάθε καλή ομάδα, όμως, περνάει κάποιες δύσκολες στιγμές. Με τον Παναθηναϊκό δείξαμε πως είμαστε μία πολύ καλή ομάδα. Παίξαμε πολύ άσχημα με την Ζαλγκίρις, αλλά βρήκαμε τον τρόπο να βελτιωθούμε. Μετά την ήττα με την Ζαλγκίρις δεν μείναμε στο να σκεφτόμαστε το τι δεν λειτούργησε καλά. Δεν μείναμε με σκυμμένο το κεφάλι. Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά και σκεφτόμασταν μόνο το επόμενο παιχνίδι, πώς θα διορθώσουμε τα λάθη μας και πώς θα παρουσιαστούμε καλύτεροι».

Βρέθηκες αντιμέτωπος με τους Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Ογκνιεν Κούζμιτς, με τους οποίους γνωρίζεστε πολύ καλά. Ηταν κίνητρο για εσένα να τους αντιμετωπίσεις;

«Ηταν ένα έξτρα κίνητρο. Το μεγαλύτερο κίνητρο, όμως, ήταν να παίξω καλά για να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη. Βρήκα, όμως, κίνητρο και στην παρουσία τους».

Μετά τις ήττες από την Ζαλγκίρις και την Μπάμπεργκ στην Euroleague, ο Ολυμπιακός μπορεί να «χτίσει» πάνω στη νίκη επί του Παναθηναϊκό;

«Σε αυτό το επίπεδο, όμως, πρέπει να παραμείνεις προσγειωμένος. Υπάρχει αρκετός δρόμος και παιχνίδια σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Πρέπει να παίζουμε το ίδιο καλά σε όλους τους αγώνες και σε κάθε αναμέτρηση να παρουσιαζόμαστε έτοιμοι. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Εχουμε δύο συνεχόμενες ήττες στην Euroleague. Τώρα είναι ο καιρός να βελτιωθούμε. Τα περιθώρια στην Euroleague στενεύουν και πρέπει να συνεχίζουμε να παίζουμε τόσο καλά, όσο παίξαμε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό».

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο ήταν εντυπωσιακός (53-29). Μπορεί να έχει ανάλογη απόδοση και στα 40 λεπτά ενός αγώνα;

«Θέλω να πω πως στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό ήμασταν καλοί ως το 18'. Ο αγώνας, όμως, κρατάει 40 λεπτά. Είναι σίγουρα δύσκολο να παίζεις τόσο καλά σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά πρέπει να επιδιώξουμε να παίζουμε για 40 λεπτά πάρα πολύ καλά».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ