2016-01-26 22:57:30
Φωτογραφία για Η... ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΧΑΝΤΕΡ ΣΤΟΝ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ
O Οθέλο Χάντερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο SDNA, αποκάλυψε τις... συμβουλές που δίνει στον Νίκολα Μιλουτίνοφ κι εξήγησε πώς ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά Η «αιώνια» αναμέτρηση δέσποζε στο μενού της 15ης αγωνιστικής της Α1 και μετά το τέλος της οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν εκείνοι που χαμογελούσαν. Οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη με 80-66, έχουν πλέον το αβαντάζ για να κόψουν πρώτοι το νήμα της κανονικής διάρκειας της Α1 και να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, ενώ διασκέδασαν και τις εντυπώσεις από τις ήττες από την Μπάμπεργκ και την Ζαλγκίρις που είχαν προηγηθεί στην Euroleague.

Κάποιοι θα υποστήριζαν πως ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει έξτρα κίνητρο από το «χαστούκι» που δέχθηκε στο Κάουνας, αλλά ο Οθέλο Χάντερ - ο οποίος όλο και κάτι θα γνωρίζει περισσότερπ - έχει αντίθετη γνώμη. «Οχι, αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει», δήλωσε ο 30χρονος Αμερικανός σέντερ κι εν συνεχεία παρατήρησε πως...


«πιστεύω περισσότερο πως μετά την ήττα συσπειρωθήκαμε ως ομάδα για να βρούμε τον τρόπο να επιστρέψουμε στις νίκες. Επρεπε να συνεχίσουμε, καθώς ακολουθούσε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό κι έπρεπε να παρουσιαστούμε έτοιμοι για τον αγώνα».

Οσον αφορά το πώς ο Ολυμπιακός «λύγισε» τον Παναθηναϊκό, ο Οθέλο Χάντερ ήταν λιτός και περιεκτικός. «Παίξαμε πολύ καλή άμυνα, τρέξαμε στον αιφνιδιασμό και πιστεύω πως αυτό ήταν το κλειδί για να πάρουμε τη νίκη. Εφαρμόσαμε το πλάνο μας και βρήκαμε εύκολους πόντους», αποκρίθηκε ο Οθέλο Χάντερ, ο οποίος δεν έκρυψε και την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας του:

«Πιστεύω πως μετά τη νίκη μας επί του Παναθηναϊκού θα βελτιωθούμε κι άλλο και θα έχουμε σταθερότητα στην απόδοσή μας. Σκεφτόμαστε ήδη το παιχνίδι με την Ρεάλ στη Μαδρίτη. Βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και ανεξάρτητα αν κάποιος παίκτης παίζει πολύ ή λίγο, θα προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα για να νικήσει. Πιστεύω πως θα βελτιωθούμε κι άλλο στη συνέχεια».

Επίσης, δεν έκρυψε πως στον Πειραιά στοχεύουν στο να μετατρέψουν το εντυπωσιακός πρώτο εικοσάλεπτο (53-29) που έκαναν στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό σε σαραντάλεπτο: «Αυτός είναι ο σκοπός. Πάντα θέλουμε να βελτιωνόμαστε. Ο κόουτς θέλει να μεγαλώσουμε αυτά τα καλά διαστήματα κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Ελπίζουμε να το καταφέρουμε και να παίζουμε εξίσου καλά σε κάθε αγώνα».

Οι ερυθρόλευκοι δύο ημέρες πριν από το «αιώνιο» ντέρμπι έχασαν τον Σον Τζέιμς, καθώς αποδέχθηκαν το αίτημά του για να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό. Ο Οθέλο Χάντερ και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι οι δύο «καθαρόαιμοι» σέντερ στο ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας, ενώ λύσεις στο «5» δίνει και ο Δημήτρης Αγραβάνης. Αραγε οι τρεις αυτοί παίκτες αισθάνονται πως οι ευθύνες τους μεγάλωσαν;

Ο Αμερικανός σέντερ ήταν ξεκάθαρος, καθώς αποκρίθηκε: «Οχι, δεν νιώθουμε πως κουβαλάμε περισσότερο βάρος. Ηταν σκληρό που χάσαμε τον Σον. Πρέπει ως ομάδα να το διαχειριστούμε και να συνεχίσουμε. Επίσης, τώρα υπάρχει η ευκαιρία για κάποιον να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ας κάνει λοιπόν κάποιος το step up για να παίξει περισσότερο και να βοηθήσει κι άλλο την ομάδα».

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν από τους παίκτες που έκαναν το step up και ο «δάσκαλός» του, Οθέλο Χάντερ τόνισε πως «ο Νίκο (Νίκολα Μιλουτίνοφ) ήταν πολύ καλός. Σε κάθε αγώνα κυρίως του λέω "έλα, δείξε πως είσαι σκληρός". Με τον Παναθηναϊκό ανταποκρίθηκε στην πρόκληση από μόνος του. Εκανε ό,τι έπρεπε. Επαιξε σπουδαία άμυνα, έτρεξε στο γήπεδο και η εμφάνισή του ήταν πολύ καλή».

Τέλος, ο Οθέλο Χάντερ αναφέρθηκε και στον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος την Κυριακή (31/1) αναμένεται επανεμφανιστεί με την ερυθρόλευκη φανέλα στον αγώνα με τον Αρκαδικό. «Δεν θυμάμαι να έχω παίξει εναντίον του. Πιθανώς να τον είχα αντιμετωπίσει, όταν ήμουν στη Σιένα. Είναι, όμως, μία σπουδαία προσθήκη και πιστεύω πως θα βοηθήσει πολύ την ομάδα», είπε ο Αμερικανός σέντερ θέλοντας να καλωσορίσει στον Πειραιά τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος, όμως, γνωρίζει καλά τα... κατατόπια.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ