2016-01-27 00:26:07
Φωτογραφία για Ταξίδι στις 6 καλύτερες πόλεις της Βρετανίας για το 2016
Το ότι έχετε ταξιδέψει στο Λονδίνο δεν σημαίνει ότι έχετε γνωρίσει της ομορφιές της Βρετανίας σε βάθος... Αν θέλετε να την εξερευνήσετε ακόμη περισσότερο μακριά από την πρωτεύουσα, οι παρακάτω πόλεις είναι ό,τι πρέπει και… hot για το 2016.

Κάρντιφ

Από το ιστορικό του κάστρο μέχρι την προχωρημένη, καλλιτεχνική σκηνή του, το Κάρντιφ, που αποτελεί τη μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Ουαλίας, είναι «δύναμη» στα νοτιοδυτικά της Μεγάλης Βρετανίας. Επισκεφτείτε το κάστρο, τριγυρίστε στον κόλπο, δείτε παραστάσεις στο Millennium Centre ή αγώνες στο Στάδιο Millennium και αφήστε την πόλη να σας κρατήσει σε εγρήγορση. Έξω από το κέντρο του Κάρντιφ, θα βρείτε και το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας St. Fagan’s, που θα σας πάει ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο για να μάθετε πώς ζούσαν οι Κέλτες στην Ουαλία, μεταξύ άλλων, ενώ το Σεπτέμβριο, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του βρετανού συγγραφέα και ποιητή Roald Dahl, η πόλη θα γιορτάσει και θα μεταμορφωθεί στην «Πόλη του Απρόσμενου», με δημιουργίες και χαρακτήρες να πετάγονται από παντού, εκεί που δεν το περιμένεις.


Μπόρνμουθ

Στη νότια ακτή της Αγγλίας, το παραθαλάσσιο Μπόρνμουθ σας περιμένει μόλις ανοίξει ο καιρός με τα παραλιακά παστέλ σπίτια του, τα χιλιόμετρα χρυσής άμμου, τα βικτοριανά πάρκα, τα τρενάκια, τα τελεφερίκ και τη γραφική του ατμόσφαιρα. Σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, το Μπόρνμουθ είναι πιο ζεστό κι αυτό που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε, αν βρεθείτε εκεί, είναι οι… σιδηροδρομικές βόλτες στους λόφους, στην κορυφή της πόλης. Το καλοκαίρι, μάλιστα, από τις 18 μέχρι τις 21 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί και το 9ο ετήσιο Air Festival με εναέρια σόου, ζωντανή μουσική, πυροτεχνήματα κ.λπ.

Μπράιτον

Το πρώην ψαροχώρι, ειδικά στο κέντρο του, είναι πλέον γεμάτο μαγαζιά, μπαρ, προσελκύοντας κόσμο από διάφορες κοντινές περιοχές. Στο Μπράιτον θα βρείτε έντονη νυχτερινή ζωή όλη τη διάρκεια του έτους, με ζωντανή μουσική, θέατρο και πλούσια καλλιτεχνική σκηνή που οδηγεί σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ τέχνης της Αγγλίας, κάθε Μάιο (φέτος από τις 7 έως τις 26), με μουσική, θέατρο, χορό, τσίρκο, τέχνη, κινηματογράφο, λογοτεχνία κ.λπ. Το καλύτερο είναι, όμως, ότι εκεί θα συναντήσετε το ψηλότερο κινητό παρατηρητήριο του κόσμου, British Airways i360, το οποίο ανοίγει το καλοκαίρι, προσφέροντας εμπειρία 360 μοιρών σε ύψος 137 μέτρων.

Κέμπριτζ

Λίγες πόλεις είναι τόσο όμορφες όσο το Κέμπριτζ, με τις πράσινες εκτάσεις του γύρω από τον ποταμό Cam και το διάσημο Πανεπιστήμιο που έκανε περήφανους τους γονείς μας όταν πήραμε το Lower και το Proficiency και αποτελεί το δεύτερο αρχαιότερο πανεπιστήμιο του αγγλόφωνου πληθυσμού. Ο «ζωντανός» φοιτητικός πληθυσμός διατηρεί μια ενδιαφέρουσα σκηνή για φαγητό και ποτό στην πόλη, ενώ το Cambridge Folk Festival αποτελεί ένα από τα πιο μακρόχρονα και διάσημα παραδοσιακά φεστιβάλ, με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, που θα ανακοινωθούν την άνοιξη. Κάτι ακόμη που δεν πρέπει να χάσετε στο Κέμπριτζ, είναι τοπαρεκκλήσι του κολεγίου King's στο Πανεπιστήμιο, το οποίο αποτελεί αριστούργημα γοτθικής αρχιτεκτονικής.

Μάντσεστερ

Το Μάντσεστερ κάποτε βρέθηκε στην καρδιά της Βιομηχανικής Επανάστασης και κέρδισε σημαντική θέση στην αγγλική κουλτούρα από τότε. Εδώ θα βρείτε τη νέα βόρεια βάση του BBC, το Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου, το Αυτοκρατορικό Πολεμικό Μουσείο, για να μην αναφερθούμε στα πιο δημοφιλή μουσικά στέκια και μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της βόρειας Αγγλίας. Όπως θα γνωρίζετε, είτε ασχολείστε με το ποδόσφαιρο, είτε όχι, αποτελεί την πόλη της παγκοσμίως γνωστής Manchester United και η παρακολούθηση ποδοσφαιρικού αγώνα επιβάλλεται. Για το 2016, μάλιστα, το Μάντσεστερ είναι η Ευρωπαϊκή Πόλη Επιστήμηςκαι γι’ αυτό θα πραγματοποιούνται όλο το χρόνο διάφορα events, εκθέσεις, συνέδρια και workshop.

Εδιμβούργο

Η πρωτεύουσα της Σκωτίας είναι σίγουρα για τους πιο ρομαντικούς, αυτούς που αναζητούν και λίγο παραμύθι και ατμόσφαιρα στα ταξίδια τους. Οι ζωηρές βόλτες στο Κάθισμα του Αρθούρου (κορυφή του λόφου που βρίσκεται δίπλα στο Εδιμβούργο) το χειμώνα, οι ανοιξιάτικες βόλτες στην κοσμοπολίτικη περιοχή του Leigh, το καλοκαιρινό, επικό Fringe Festival για ατελείωτα πάρτι και πολλά άλλα, κάνουν το Εδιμβούργο παντός καιρού και εποχής. Κι όλα αυτά πριν αναφερθούμε στο κάστρο, το Royal Mile (οι δρόμοι που απαρτίζουν το ιστορικό κέντρο) και το ουίσκι… Περάστε οπωσδήποτε από το Εθνικό Μουσείο για να γνωρίσετε καλύτερα την ενδιαφέρουσα ιστορία της Σκωτίας κι αν βρεθείτε εκεί Αύγουστο, μη χάσετε το Fringe Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ του κόσμου, από τις 5 έως τις 29 Αυγούστου. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ