2016-01-27 10:15:48
Φωτογραφία για Δράση ξανά για την Formula 1, με δοκιμές ελαστικών στη Γαλλία
Τα μονοθέσια πήραν μπρος ξανά για δοκιμές ελαστικών της Pirelli στην πίστα Paul Ricard της Γαλλίας.

Ο Daniel Ricciardo με τη Red Bull έκανε τον καλύτερο χρόνο την πρώτη ημέρα δοκιμών του 2016, σε τεστ ελαστικών βροχής της Pirelli, στο Paul Ricard της Νίκαιας, στη Γαλλία.

Ο Αυστραλός ήταν ο ταχύτερος από τους τρεις οδηγούς μονοθεσίων του 2015 που παίρνουν μέρος σε μια διήμερη δοκιμή στην πίστα που κάποτε φιλοξενούσε το Γαλλικό Grand Prix.

Ο Stoffel Vandoorne με τη McLaren-Honda ήταν 0,4” πίσω από τον Ricciardo, αλλά 0,9” μπροστά από τον Kimi Raikkonen με τη Ferrari.

Ο καιρός ήταν συννεφιασμένος και κρύος, καθώς η Red Bull και η Ferrari συμπλήρωσαν από 10 σετ 10 γύρων φορώντας πειραματικά λάστιχα βροχής. Συνολικά, οι τρεις ομάδες κάλυψαν 285 γύρους.

Η Mclaren δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα που της ανέθεσε η Pirelli καθώς ο Vandoorne σταμάτησε λίγο πριν το τέλος λόγω τεχνικού προβλήματος (περίεργο…). Η McLaren επέστρεψε στο γκαράζ πάνω σε νταλίκα.


Η Pirelli οργάνωσε το διήμερο τεστ ώστε να εξελίξει νέα λάστιχα για συνθήκες φουλ βροχής. Η πίστα βράχηκε τεχνητά με πιτσιλιστήρια και τα μονοθέσια έμπαιναν στην πίστα ανά 10 δευτερόλεπτα, επιστρέφοντας στα pits μετά από 10 γύρους για να ξαναβραχεί η πίστα.

Η Pirelli δοκίμασε διαφορετικές γόμες και διαφορετικά βάθη και σχέδια χάραξης, όμως καθώς η εξωτερική θερμοκρασία δεν ξεπέρασε του 10 βαθμούς Κελσίου, οι συνθήκες ήταν κάθε άλλο παρά ιδανικές.

Η δεύτερη και τελευταία ημέρα δοκιμών ξεκινά αύριο Τρίτη στις 9.30 το πρωί, τοπική ώρα.

Ο Sebastian Vettel θα αντικαταστήσει τον Raikkonen στο τιμόνι της Ferrari, o Daniil Kvyat θα πάρει τη θέση του Ricciardo, αλλά ο Vandoorne θα συνεχίσει με τη McLaren.

Οι χρόνοι της Δευτέρας 25/1:

Θ.  Οδηγός             Ομάδα     Χρόνος       Διαφ.      Γύροι

 1.  Daniel Ricciardo   Red Bull  1m08.713s           99

 2.  Stoffel Vandoorne  McLaren   1m09.131s  +0.418s  87

 3.  Kimi Raikkonen     Ferrari   1m09.637s  +0.924s  99
kartgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ