2016-01-27 11:55:38
Φωτογραφία για Για ποιο λόγο παραιτήθηκε η Υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας;
Η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Κριστιάν Τομπιρά παραιτήθηκε σήμερα έχοντας εκφράσει τις επιφυλάξεις της για τη συνταγματική μεταρρύθμιση που προβλέπει τη στέρηση της γαλλικής υπηκοότητας από άτομα που έχουν καταδικασθεί για τρομοκρατική δράση, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε την παραίτηση της υπουργού Δικαιοσύνης διευκρινίζοντας ότι έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και ότι τη θέση της θα καταλάβει ο Ζαν-Ζακ Ουρβοάς, γνωστός για τις θέσεις του υπέρ της συνταγματικής μεταρρύθμισης.

«Υπερήφανη. Η δικαιοσύνη κέρδισε σε δύναμη και σθένος. Οπως εκείνες και εκείνοι που αφοσιώνονται σε αυτήν κάθε μέρα, την ονειρεύομαι ανίκητη...Μερικές φορές αντιστέκεσαι μένοντας, μερικές φορές αντιστέκεσαι φεύγοντας. Από πίστη σε σένα, σε μας. Για να έχει η ηθική και το δίκαιο τον τελευταίο λόγο», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Κριστιάν Τομπιρά λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησής της, η οποία αιφνιδίασε τα μέλη του γαλλικού υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Ανακοινώνοντας τον διορισμό του αντικαταστάτη της, η γαλλική προεδρία εξήγησε ότι ο Ζαν-Ζακ Ουροάς «θα φέρει εις πέρας, στο πλευρό του πρωθυπουργού, τη συνταγματική μεταρρύθμιση και θα προετοιμάσει το σχέδιο νόμου ενισχύοντας τον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος και τη μεταρρύθμιση της ποινικής διαδικασίας».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ