2016-01-27 20:42:22
Φωτογραφία για ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος
Η σημερινή μέρα μνήμης των θυμάτων του Ναζισμού, μας υπενθυμίζει σε πιο έδαφος αναπτύσσονται ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία και που μπορεί να οδηγήσουν, όταν δεν αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα έγκαιρα και αποφασιστικά Στα "εργοσάσια θανάτου" των ναζιστικών στρατοπέδων,Εβραίοι, αθίγγανοι, ομοφυλόφιλοι, κομμουνιστές, διανοητές, συνδικαλιστές, ψυχικά ασθενείς και σωματικά ανάπηροι, και όσοι θεωρούνταν ότι δεν ανήκαν στην Αρεία Φυλή και όσοι θεωρούνταν "εχθροί του κράτους".

Η Ελλάδα πλήρωσε βαρύ φόρο στο βωμό των στρατοπέδων και των κρεματορίων με τον αφανισμό σχεδόν των ελληνικών εβραϊκών κοινοτήτων και άλλων Ελλήνων πολιτών.

Χωρίς να ξεχνάμε τα θύματα, δεν ξεχνάμε και όσους αντιστάθηκαν, όσους έδειξαν αλληλεγγύη, όσους βγήκαν στο βουνό και πολέμησαν τους ναζιστές, όσους βοήθησαν στη διαφυγή και διάσωση των Εβραίων συμπατριωτών τους.

Σήμερα που ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία βρίσκουν έδαφος και αναπτύσσονται, που απέναντι στους πρόσφυγες ασκούνται πολιτικές που μας θυμίζουν τους χειρότερους εφιάλτες μας, οφείλουμε να θυμόμαστε και οφείλουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι σε όσους αρέσκονται στην εύκολη και βολική δικαιολόγηση των ιδίων δεινών και καλλιεργούν το ναζισμό.

Δεν ξεχνάμε, δεν αφήνουμε να ξανασυμβεί. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ