2016-01-28 13:05:14
Φωτογραφία για Ποια είναι η μεγαλύτερη αδυναμία στην στρατιωτική ισχύ της Αμερικής
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι το πιο ισχυρό έθνος στη Γη», δήλωσε πρόσφατα ο Πρόεδρος Ομπάμα «Τα στρατεύματά μας είναι η καλύτερη πολεμική δύναμη στην ιστορία του κόσμου. Κανένα έθνος δεν τολμά να μας επιτεθεί επειδή γνωρίζουν ότι είναι ο δρόμος προς την καταστροφή», τόνισε ακόμα.

Αλλά σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό Άμυνας Δρ. Ρόμπερτ Γκέιτς, ο οποίος υπηρέτησε και κατά την περίοδο προεδρίας του Ομπάμα και του Τζορτζ Μπους, υπάρχει ένα συντριπτικά μεγάλο διαφαινόμενο πρόβλημα στον στρατό των ΗΠΑ και δεν υπάρχει απλή λύση.

Η άμεση και αδιάκριτη περικοπή στον προϋπολογισμό.

Τα προβλήματα της περικοπής, σύμφωνα με τον Gates, έχουν διττή σημασία.

Πρώτον, αυξάνει την αβεβαιότητα εντός του στρατού.

«Νομίζω ότι ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος είναι η έλλειψη προβλεψιμότητας όσον αφορά στους πόρους που ο στρατός πρόκειται να έχει», είπε ο Gates στο Business Insider.


Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν λαμβάνεται πλέον υπόψιν η ποιότητα.

«Οι περικοπές ήταν καταστροφικές για τους στρατιωτικούς. Είναι το χειρότερο είδος περικοπής του προϋπολογισμού, επειδή μειώνει ουσιαστικά τα πάντα στο ίδιο ποσοστό», δήλωσε ο Γκέιτς.

«Κόβετε τα πιο σημαντικά πράγματα που κάνετε με τον ίδιο ρυθμό που κόβετε τα πιο ανόητα πράγματα που κάνετε. Κανείς διευθυντής ή ηγέτης δεν μπορεί να λειτουργήσει κάτω από αυτές τις συνθήκες».

Οι περικοπές, τέθηκαν σε εφαρμογή στο πλαίσιο του νόμου για τον έλεγχο του προϋπολογισμού του 2013. Η πράξη είχε στόχο την περικοπή των δαπανών 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ομοσπονδία κατά την επόμενη δεκαετία και με 500 εκατομμύρια δολάρια περικοπών από το Πεντάγωνο.

Μάλιστα και άλλοι αξιωματούχοι εκτός του Γκέιτς, έχουν προειδοποιήσει ότι οι περικοπές του προϋπολογισμού θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικά επιζήμιες για τον στρατό. Τον Σεπτέμβριο του 2015, ο υφυπουργός Άμυνας Brad Carson προειδοποίησε ότι η μείωση της χρηματοδότησης θα μπορούσε να προκαλέσει μια πτώση στη δύναμη του στρατού και των πεζοναυτών. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ