2016-01-29 21:16:07
Φωτογραφία για Απαράδεκτη  Αντιμετώπιση από  Υπαλλήλους της AEGEAN
Αγαπητό tromaktiko,

10 μερες πριν ειχα πτηση Aθηνα-Σαντορινη και ταξιδευα μαζι με το μικρο κατοικιδιο μου... 

Ειχα ενημερωσει την προηγουμενη μερα τηλεφωνικα οτι ταξιδευω με κατοικιδιο, οποτε οταν εφτασα στο αεροδρομειο με εστειλαν πρωτα να πληρωσω τα 20 ευρω και υστερα να περασω απο τον ελεγχο το κατοικιδιο. Οταν λοιπον πηγα στο ελεγχο, η υπαλληλος μου ανακοινωσε οτι δεν μπορουσα να πεταξω διοτι το αντιλυσικο εμβολιο ειναι ετήσιο και ειχε ληξει.

Δυστυχως δεν γνωριζα οτι το αντιλυσικο εμβολιο πρεπει να γινεται καθε χρονο.

Εξηγησα στις υπαλληλους οτι πριν 1 μιση μηνα,που και τοτε ειχε ληξει το εμβολιο, ειχα πεταξει παλι με το κατοικιδιο μου, απο Σαντορινη-Αθηνα-Θεσ/κη και τοτε κανενας δεν μου εβγαλε προβλημα σε κανενα αεροδρομειο. Διοτι αν τοτε που εφυγα με ειχαν ενημερωσει τοτε δεν θα ειχα παρει μαζι το κατοικιδιο και δεν θα αντιμετωπιζα αυτο το προβλημα τωρα στο γυρισμο.


Ζητησα λοιπον να μου κανουν ανοιχτο το εισητηριο, δεν γινοταν να μου το αλλαξουν, επρεπε να πληρωσω αλλα 70 ευρω για ακυρωση μονο τους φορους πισω 16 ευρω!!

Μου κοπηκαν τα ποδια γιατι την ιδια μερα ταξιδευα απο τις 6 το πρωι,πριν φτασω 5 το απογευμα στο αεροδρομειο Αθηνων. δεν ειχα που να μεινω Αθηνα και ουτε ειχα αρκετα χρηματα για ξενοδοχειο και αλλα εισητηρια, Επισης τα πλοια ειχαν 48ωρη απεργια που σημαινει οτι επρεπε να μεινω 2 μερες Αθηνα. Πραγματα τα οποια εξηγησα στην υπαλληλο και την υπευθυνη της aegean αλλα καμια κατανοηση.

Καμια ευγενεια!!! καμια προσπαθεια να βοηθησουν εναν επι χρονια πελατη τους,για ενα λαθος για το οποιο δεν ευθυνομουν μονο εγω που δεν γνωριζα για το εμβολειο, αλλα και αυτοι που με αφησαν αρχικα να πεταξω. το μονο που ακουσα απο την υπευθυνη της aegean ηταν να με κατηγορει πως μονο εγω εφτεγα γιατι δεν γνωριζα για το εμβολιο και ειπε οτι δεν παιρνει ευθυνη για τους αλλους υπαλληλους της aegean που με αφησαν να πεταξω αρχικα. Ωραια υπεύθυνη!! Εχω τα ονοματα τους και θα τις καταγγείλω και ονομαστικα. Ντοπη τους και εγω τουριστικος υπαλληλος ειμαι,

Και αυτο που ξερω ειναι οτι οταν υπαρχει ενα προβλημα με πελατη που εχουμε και εμεις ενα μερος ευθυνης σε αυτο, βρισκουμε την καλυτερη δυνατη λυση περαν των στανταρτ ορων λειτουργιας της επιχειρισης. Ηταν απλα απαραδεκτες!!!Εγω δεν ξαναπεταω με aegean kai οσο περναει απο το χερι μου, ουτε για τους πελατες μου θα κλεινω πτησεις με αυτη την.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ