2016-01-30 01:58:08
Φωτογραφία για Πρώτη πόλη στον κόσμο σε επισκέπτες το Χονγκ Κονγκ
Για έκτη συνεχή χρονιά το Χονγκ Κονγκ είναι η πρώτη σε επισκέπτες πόλη... στον κόσμο - Λονδίνο, Σιγκαπούρη, Μπανγκόκ, Παρίσι, Μακάο και Σεντζέν στις εφτά πόλεις με τους περισσότερους τουρίστες - Στις πρώτες 100 πόλεις σε επισκέπτες η Αθήνα

Η πρώτη πόλη σε επισκέπτες στον κόσμο είναι το Χονγκ Κονγκ, που κατέχει την πρωτιά επί έξι συνεχή χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που αφορούν το 2014 και δόθηκαν στην δημοσιότητα από τον ιδιωτικό οργανισμό ερευνών Euromonitor International, που έχει την έδρα του στο Λονδίνο, το Χονγκ Κονγκ επισκέφτηκαν 27,8 εκατομμύρια τουρίστες το 2014 και σημείωσε αύξηση 8,2% σε σύγκριση με το 2013, ενώ το ίδιο έτος το Λονδίνο επισκέφτηκαν 17,4 εκατομμύρια και παρουσίασε αύξηση 3,6% σε σύγκριση με το περασμένο έτος.

Στο top 5 της Euromonitor βρίσκονται η Σιγκαπούρη, η Μπανγκόκ, το Παρίσι, ενώ ακολουθούν το Μακάο στην έκτη θέση και το Σενζέν στην έβδομη θέση. Η Αθήνα βρίσκεται στις πρώτες 100 σε επισκεψιμότητα πόλεις διεθνώς και χαρακτηρίζεται all time διεθνής προορισμός με αύξηση επισκεπτών 29,4% για το 2014, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.


Το Ρίο ντε Τζανέιρο «αναρριχήθηκε» στην σχετική λίστα εξαιτίας του Διεθνούς Κυπέλλου Ποδοσφαίρου και παρουσίασε αύξηση της τάξης του 47% ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και το 2016, λόγω της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πάντως, η Euromonitor προειδοποίησε ότι το Λονδίνο θα μπορούσε να χάσει την δεύτερη θέση, αν δεν εκσυγχρονίσει τα αεροδρόμιά του, ώστε να είναι ικανά να δεχτούν μεγαλύτερο αριθμό επιβατών.

Ο Wouter Geerts, αναλυτής της Euromonitor, υποστήριξε ότι τα αεροδρόμια στο Λονδίνο θα πρέπει να αυξήσουν την χωρητικότητά τους, αν η πόλη επιθυμεί να παραμείνει δημοφιλής προορισμός, καθώς μάλιστα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2102 ήταν η αιτία που αυξήθηκε η ροή τουριστών στην βρετανική πρωτεύουσα.

Η πόλη Σενζέν, στην Νότια Κίνα και βόρεια του Χονγκ Κονγκ, έχει γνωρίσει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά κέντρα της χώρας. Η Shenzhen Airport είναι η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της πόλης. Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι το πέμπτο της Κίνας σε αριθμό επιβατών και το τέταρτο σε εμπορευματική κίνηση. Το αεροδρόμιο του Σεντζέν είναι 25ο στην παγκόσμια λίστα των αεροδρομίων με βάση την εμπορευματική κίνηση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ