2016-01-30 15:29:12
Φωτογραφία για Αβέρωφ-Οζγιγίτ: Έσβησαν τη διαχωριστική γραμμή στην Κύπρο
Την επίσημη τελετή έναρξης του δικοινοτικού φεστιβάλ «Unite Cyprus» στη Λευκωσία τέλεσαν από κοινού ο ΔΗΣΥ με το τ/κ Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας. Οι αρχηγοί των δύο κομμάτων Αβέρωφ Νεοφύτου και Τζεμάλ Οζγιγίτ προέβησαν σε μια συμβολική πράξη, σβήνοντας από έναν πίνακα της Κύπρου την διαχωριστική γραμμή.

«Σε μια συμβολική δράση, ζωγραφίζοντας μαζί με τον αγαπητό φίλο Τζεμάλ, σβήσαμε τη διαχωριστική γραμμή από ένα πίνακα της Κύπρου», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «με την πραγματοποίηση του σημερινού Δικοινοτικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ, αλλά και άλλων δράσεων που θα ακολουθήσουν, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε να σβηστεί η ιδέα του διαχωρισμού από τη συνείδηση του λαού μας».

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, ακόμη και αν επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή λύση, θα πρέπει οι δύο κοινότητες να πιστέψουν σε αυτή για να λειτουργήσει.


Αναφορές Αβέρωφ Νεοφύτου για Κυπριακό

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός παραμένει βαθιά προσηλωμένος στην επίτευξη μιας μόνιμης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος. Μιας λύσης που θα βασίζεται σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Υποστηρίζουμε ένθερμα την παρούσα διαδικασία διαπραγματεύσεων μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του ηγέτη της τ/κ κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί. Ευχόμαστε ειλικρινά ότι αυτές θα καταλήξουν σύντομα σε σωστή λύση για όλους τους κατοίκους της Κύπρου.

Αποτελεί καθήκον, τόσο προς τους εαυτούς μας όσο και προς τις επερχόμενες γενεές, να καταλήξουμε σε μια μόνιμη και βιώσιμη λύση. Μια λύση η οποία θα επανενώνει την χώρα και τον λαό της. Που θα μας επιτρέψει να οικοδομήσουμε μια όαση ειρήνης, ευημερίας, συνεργασίας και σταθερότητας στη περιοχή.

Δεν προσποιούμαστε ότι ο δρόμος για την επίτευξη μιας λύσης είναι χωρίς δυσκολίες. Κατανοούμε ότι οι δύο ηγέτες συζητούν αυτή την περίοδο τις πλέον δύσκολες πτυχές του προβλήματος, όπως το περιουσιακό, το εδαφικό, τα θέματα ασφάλειας. Εμείς πιστεύουμε ότι αμοιβαία αποδεκτές και επωφελείς λύσεις μπορούν να εξευρεθούν για όλα τα ζητήματα.

Ας σταματήσουμε λοιπόν να αντιλαμβανόμαστε αυτή την νέα ειρηνευτική προσπάθεια ως ένα ανταγωνιστικό παιγνίδι. Ένα παιχνίδι στο οποίο για να κερδίσει ένας, πρέπει να χάσει ο άλλος. Ας εργαστούμε με ειλικρίνεια μαζί, σαν μια ομάδα. Ας δημιουργήσουμε μαζί, το κοινό μας, ευρωπαϊκό μέλλον.

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες προς όλους τους καλλιτέχνες από τις δύο κοινότητες που συμμετέχουν εθελοντικά στο φεστιβάλ αυτό. Επιπλέον, θα ήθελα να συγχαρώ τις οργανώσεις νεολαίας μας, οι οποίες πρωτοπορούν και μας δείχνουν τον δρόμο της συνεργασίας και του αμοιβαίου σεβασμού.
 Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ