2016-01-30 17:14:08
Φωτογραφία για ΒΟΜΒΑ: Ετοιμόρροπη η κυβέρνηση...;
Ετοιμόρροπη χαρακτηρίζει την ελληνική κυβέρνηση το Economist, αφού οι δημοσκοπήσεις δίνουν πλέον μεγάλο προβάδισμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο Τσίπρας μπορεί ανά πάσα στιγμή να πέσει από την κυβέρνηση, εξαιτίας των μειώσεων στις συντάξεις, του νέου Ασφαλιστικού που προωθείται, αλλά και των σκανδάλων που είδαν το φως της επικαιρότητας, όπως αυτό του Γ. Σταθάκη.

Μάλιστα το Economist δίνει έμφαση στα αγροτικά μπλόκα και σχολίασε πως ο Τσίπρας έχει έλθει αντιμέτωπος με τους παλαιούς συμμάχους τους. Παράλληλα γίνεται λόγος για όλους τους κλάδους που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, όπως είναι αυτοί των δικηγόρων, των γιατρών, των μηχανικών και των συνταξιούχων.

Ο αρθογράφος προσθέτει πως καθώς η κυβέρνηση παλεύει να κλείσει τις πληγές της, στο μεταναστευτικό όλη η δουλειά γίνεται από διεθνείς οργανώσεις.

Παράλληλα γίνεται λόγος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είναι γνωστός μέχρι και στο εξωτερικό ως φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής, ο οποίος έχει γίνει διάσημος για τις απολύσεις στο Δημόσιο, το διάστημα που ήταν υπουργός.


Το Economist αναφέρεται και στην ψήφιση για περικοπές συντάξεων που θα κληθεί να ψηφίσει η Βουλή το Φεβρουάριο. Οι παλαιότερες ελληνικές κυβερνήσεις διαπίστωσαν πως η επιβολή σκληρών κι "απαραίτητων" μέτρων είναι καλός τρόπος, ώστε να πέσεις από την εξουσία. Ο κ. Τσίπρας φαίνεται πως είναι έτοιμος να τις ακολουθήσει.

Τέλος, το περιοδικό επικαλείται άλλα δημοσιεύματα, κι αναφέρεται στα σκάνδαλα όπως αυτό με το πόθεν έσχες του Γ. Σταθάκη και τους διορισμούς φίλων και συγγενών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ