2016-01-30 20:49:07
Φωτογραφία για Δήλωση Μ. Χρυσοβελώνη για τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από την κρίση στα Ίμια
«Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται από τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ελλάδας σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου και να διεκδικήσει μονομερώς ελληνικό έδαφος μέσω της κρίσης που προκάλεσε στα Ίμια.

Ήταν η αποφράδα ημέρα που η Τουρκία άρχισε να κάνει λόγο για δήθεν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο αποβλέποντας στη ντε φάκτο γκριζοποίηση των ελληνικών Ιμίων.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όπως όλοι οι Έλληνες, τιμούμε σήμερα τη μνήμη των τριών ηρώων, του Χριστόδουλου Καραθανάση, του Παναγιώτη Βλαχάκου και του Έκτορα Γιαλοψού που έπεσαν εκείνη τη μοιραία νύχτα εμφορούμενοι από την αίσθηση του καθήκοντος.

Η ηρωική αυτοθυσία τους είναι ηθική παρακαταθήκη και δικός μας οδηγός.

Οι εκφράσεις που ακούστηκαν στο παρελθόν ότι «τις σημαίες τις παίρνει ο αέρας» ανήκουν στις μαύρες  σελίδες της ελληνικής Ιστορίας.

Αξίζει τιμή και δόξα σε εκείνους που εμφορούμενοι από πατριωτικό καθήκον προασπίζονται την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας.

Η Τουρκία θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί ή να ανεχθεί αυθαίρετες μονομερείς διεκδικήσεις σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ