2016-01-31 08:55:27
Φωτογραφία για ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ! Οι Βρυξέλλες θέλουν να μας στείλουν 2000 Ευρωπαίους στρατο-χωροφύλακες που θα «ελέγχουν» τα ελληνοτουρκικά σύνορα !!
Έχουν «σκυλιάσει» στην κυριολεξία οι Βρυξέλλες και μέσω δηλώσεων «απίθανων» βουλευτών, εκπροσώπων κά ,  φαίνεται ότι «επεξεργάζονται» σχέδιο για την δημιουργία στρατοχωροφυλακής η οποία θα ελέγχει τα ελληνικά σύνορα με την Τουρκία, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο φορέα που θα ενισχύσει τον έλεγχο  στα ελληνο-τουρκικά σύνορα, και να παρέχει την καλύτερη φροντίδα για τους πρόσφυγες που σήμερα διαμένουν στην Τουρκία», δήλωσε ο Guy Verhofstadt, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο βελγικό περιοδικό Le Vif.

Η ΕΕ θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης κρίσης των προσφύγων, δήλωσε ο Verhofstadt.

Με βάση τη συνθήκη της ΕΕ, τα κράτη μέλη μπορούν να δημιουργήσουν μια ευρωπαϊκή δύναμη έκτακτης ανάγκης (ERREF) χωρίς αλλαγή των υφιστάμενων κανόνων, κάτι  με το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί πολύτιμος χαμένος χρόνος .


Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παρακολουθήσει αποτελεσματικά τα σύνορά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να συσταθεί υπό την αιγίδα της ΕΕ, ειδικές μονάδες φύλαξης ακτών και  συνοριακοί φύλακες για τον έλεγχο των ελληνο-τουρκικών συνόρων, αναφέρει ο ίδιος στο βελγικό περιοδικό  .

«Η απόφαση θα πρέπει να παρθεί  το συντομότερο δυνατόν,  κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου της ΕΕ στις 18 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο «βιαστικός» Βέλγος πολιτικός υποστήριξε.

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αυτό απαιτεί τη λήψη έκτακτων μέτρων.  Ας μην περιμένουμε άλλους τρεις μήνες για να πάρουμε μια απόφαση που θα αναγκαστούμε να πάρουμε, για τον έλεγχο των συνόρων  μεταξύ Τουρκίας και  Ελλάδας. Η Ευρώπη πρέπει να διαχειριστεί τώρα με δύναμη την έκτακτη ανάγκη με την άμεση στρατολόγηση  2000 συνοριοφυλάκων», τόνισε ο Verhofstadt ,  σύμφωνα με   ευρωπαϊκή ιστοσελίδα διπλωματικών πληροφοριών.

Ο Βέλγος πολιτικός  είπε επίσης ότι αυτά τα   3.000.000.000 ευρώ θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν  ως άμεση χρηματοδοτική στήριξη για να βοηθηθούν οι άνθρωποι  που ζουν σε στρατόπεδα προσφύγων στην Τουρκία, αντί να δοθούν τα χρήματα  στην τουρκική κυβέρνηση.

Ο πρώην Πρωθυπουργός του Βελγίου  πιστεύει ότι εάν οι συνθήκες διαβίωσης στους καταυλισμούς προσφύγων βελτιωθούν , οι πρόσφυγες δεν θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν την επικίνδυνη διαδρομή κατά μήκος του Αιγαίου, για να φθάσουν στην Ελλάδα και την ΕΕ.

«Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι αυτοί φεύγουν από  αυτά τα στρατόπεδα και πραγματοποιούν  μια επικίνδυνη μετακίνηση,  είναι το γεγονός ότι πρέπει να επιβιώσουν εκεί με  7 δολάρια  το  μήνα. Αν αυξηθεί το ποσό αυτό, μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους στα στρατόπεδα»,  είπε ο Verhofstadt .

Σύμφωνα με τον ίδιο , από τα  3.000.000.000  δολάρια που έχουν υποσχεθεί οι Βρυξέλλες στην Τουρκία, το  1.000.000.000  δολάρια θα πρέπει να δοθεί στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες,  και τα άλλα δύο δισεκατομμύρια θα πρέπει να δαπανηθούν για να βοηθηθούν οι πρόσφυγες που διαμένουν σε καταυλισμούς στην Τουρκία.

Η ΕΕ αυτή τη στιγμή αγωνίζεται να διαχειριστεί μια μεγάλη κρίση των προσφύγων, με  εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες από κοινού  να  προσπαθούν να ξεφύγουν από συγκρούσεις και χώρες που σπαράσσονται από πόλεμο και πείνα  στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική και μετακινηθούν στην  Ευρώπη.

Υπενθυμίζουμε στο «απίθανο» Βέλγο πρώην Πρωθυπουργό και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα τα έχει αναλάβει το ελληνικό Λιμενικό σώμα όσο αφορά τους μετανάστες , ενώ για τις «υπόλοιπες περιπτώσεις» το ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Κύρια αποστολή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων είναι διαφύλαξη της ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους  και των συνόρων . Οποιαδήποτε ξένη ένοπλη δύναμη εντός ελληνικής επικράτειας , δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης και  θεωρείται  λογικά ως  «εχθρική».

Όσο για την περίπτωση χορήγησης των χρημάτων στους πρόσφυγες στην Τουρκία , εκτιμάται ότι ενδεχομένως  τα χρήματα αυτά θα τους αποτρέψουν να μετακινηθούν χειμωνιάτικα. Μόλις όμως φτάσει  το καλοκαίρι, τότε  μαζικά θα μετακινηθούν όλοι αυτοί για να ζήσουν το όνειρό τους στην Ευρώπη.  Οπότε μιλάμε για προσωρινό μέτρο χωρίς μεγάλο ορίζοντα χρόνου.

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/01/%ce%b5%cf%86%ce%b9%ce%b1%ce%bb%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%cf%83%ce%b5%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%bf%ce%b9-%ce%b2%cf%81%cf%85%ce%be%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85.html#ixzz3ynp0woKR
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ