2016-01-31 11:02:26
Φωτογραφία για Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στα μπλόκα της Ηλείας
Κλιμακώνονται  οι κινητοποιήσεις  στα μπλόκα της Ηλείας ενώ ενισχύονται με νέα πρόσωπα και τρακτέρ Στην Ηλεία αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία μπλόκα: στο Κουρτέσι, τη Μαραθιά και τον Αγ, Γεώργιο στον Πύργο. Οι αγρότες κλείνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την ΕΟ Πύργου Πατρών, αν και στο Κουρτέσι τουλάχιστον μέχρι χθες το απόγευμα οι αγρότες άφηναν ένα ρεύμα κυκλοφορίας από όπου η κυκλοφορία γινόταν εκ περιτροπής και υπό την επίβλεψη της αστυνομίας.

Στις 4 Φεβρουαρίου μέρα πανελλαδικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ η συντονιστική επιτροπή αγώνα στο Κουρτέσι έχει αποφασίσει να συμμετέχουν στο μπλόκο αγρότισσες αλλά και παιδιά.

«Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, αν δεν πάρει η κυβέρνηση πίσω τα τερατουργήματα », τονίζει το μέλος της Επιτροπής Αγώνα  Ανδρέας Σπατιώτης.

«Πρέπει όλα να ξεκινήσουν από μηδενική βάση και αφού πάρουν πίσω το ασφαλιστικό και το φορολογικό», δηλώνει από την πλευρά του ο αγρότης Κοντονής Πέτρος. Κ.Ζαφειρίου.


Στο μπλόκο της Μαραθιάς παραμένουν οι αγρότες, ωστόσο χθες δεν έκλεισε καθόλου η εθνική οδός Πατρών- Πύργου στο συγκεκριμένο σημείο. Όπως έγινε γνωστό από τη συντονιστική επιτροπή, τη χθεσινή ημέρα οι αγρότες αποφάσισαν να μην κινητοποιηθούν καθώς είχε αποφασιστεί να μεταβούν στην Οινόη για να πουν το στερνό αντίο στον γραμματέα της ΟΑΣΗ Στάθη Κούφη, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.

Οι αγρότες επισημαίνουν ωστόσο ότι παραμένουν στο μπλόκο και συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους, καθώς ο αγώνας είναι σε εξέλιξη και αναμένεται κορύφωση την ερχόμενη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, που έχει πανελλαδική απεργία.

Για σήμερα το ραντεβού είναι στις 12 το μεσημέρι και όλοι οι αγρότες καλούνται να δώσουν το παρών στο μπλόκο, προκειμένου να υπάρξει δυναμική παρουσία και έχει προγραμματιστεί και αποκλεισμός της εθνικής οδού.

Η συντονιστική καλεί όλες τις επαγγελματικές τάξεις, συλλόγους, φορείς, να βρεθούν στο μπλόκο και να ενισχύσουν τον αγώνα των αγροτών, αφού όπως επισημαίνεται αυτή τη στιγμή από τα μέτρα πλήττονται άπαντες στη χώρα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πάει Τρίπολη ο Αναστασίου;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πάει Τρίπολη ο Αναστασίου;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ