2016-02-02 05:13:16
Φωτογραφία για Η κυβέρνηση υλοποιώντας το 3ο Μνημόνιο και στην Υγεία, συρρικνώνει τις Δημόσιες Υπηρεσίες
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Η κυβέρνηση υλοποιώντας το 3ο Μνημόνιο και... στην Υγεία, συρρικνώνει τις Δημόσιες ΥπηρεσίεςΣύμφωνα με τα πρόσφατα επιδημιολογικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης δραστηριότητας του ιού της γρίπης Α (Η1Ν1). Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 40 σοβαρά κρούσματα γρίπης που χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ και 5 επιβεβαιωμένοι θάνατοι. Ωστόσο, η λίστα αναμονής των ασθενών που περιμένουν για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ αυξάνει την περίοδο αυτή δραματικά.

Τα ελεύθερα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αποτελούν είδος εν ανεπαρκεία, και για την ανεύρεσή τους, εκτός της τύχης, χρειάζεται πολλές φορές και «άνωθεν» παρέμβαση.

Κι ενώ καθημερινά κλείνουν κρεβάτια σε ΜΕΘ, ταυτόχρονα υπάρχουν 200 κρεβάτια έτοιμα για λειτουργία, τα οποία όμως παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού.

Λόγω των κλειστών κρεβατιών, περιστατικά που θα έπρεπε να νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής, βρίσκονται διασωληνωμένα σε θαλάμους απλών κλινικών. Συνέπεια όλων αυτών είναι να χάνονται ανθρώπινες ζωές.


Ξεχάστηκαν γρήγορα ακόμα και οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού τον Απρίλιο του 2015 για 4500 προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, από τις οποίες οι 500 θα αφορούσαν προσωπικό για να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια των Δημοσίων ΜΕΘ.

Tο υπουργείο Υγείας, αντί να προβεί στις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν οι κλειστές ΜΕΘ και τα δημόσια νοσοκομεία, προβαίνει σε συμφωνία μεταξύ ΕΟΠΥΥ και της πανελλήνιας ένωσης ιδιωτικών κλινικών για την ενοικίαση 40 επιπλέον κρεβατιών σε ιδιωτικές ΜΕΘ.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, έρχεται σε συμφωνία με τους Κλινικάρχες και εντάσσει στο δημόσιο σύστημα επιπλέον 40 κρεβάτια από τα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια. Με αυτό τον τρόπο διοχετεύεται “ζεστό” χρήμα στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας από τις εισφορές που καταβάλουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στα ταμεία τους.

Με την απόφαση αυτή παίρνουν το "φιλέτο" των ΜΕΘ από το Δημόσιο σύστημα Υγείας και το παραχωρούν στους ιδιώτες.

Η κυβέρνηση υλοποιεί τις κατευθύνσεις του 3ου Μνημονίου στην Υγεία, που επιβάλουν τη συρρίκνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, τη μείωση του προσωπικού και την ανάθεση υπηρεσιών στους ιδιώτες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κινείται για μια ακόμα φορά αντιγράφοντας τις πρακτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει απερίφραστα ενέργειες που έχουν σαν στόχο να πλήξουν ακόμα περισσότερο την Δημόσια Υγεία.

Απαιτούμε την άμεση στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων με μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Η Συντονιστική Επιτροπή ΛΑ.Ε Υγείας-Πρόνοιας Αττικής"
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ