2016-02-02 11:34:41
Φωτογραφία για Τζιχανστιστές Αλεξανδρούπολης: Σήμερα στον ανακριτή ο συνήγορος τους...
Με δύο κατηγορίες, της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής όπλων και κατοχή από κοινού ειδών πολεμικού υλικού, με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης, οδηγούνται σήμερα ενώπιον του ανακριτή στην Αλεξανδρούπολη, οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Τον 29χρονο υπήκοο Σουηδίας και τον 20χρονο υπήκοο Υεμένης θα εκπροσωπήσει αυτεπαγγέλτως διοριζόμενος συνήγορος, μέλος του δικηγορικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

Οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ χαρακτηρίζουν “αδρανή τρομοκράτη” τον 29χρονο Βόσνιο Τζιχαντιστή Μίρσα Μπεκτάσεβιτς, ο οποίος συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη την ώρα που επιχειρούσε να περάσει στην Τουρκία μαζί με το φίλο του, έναν 25χρονο από την Υεμένη.

Όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν τους σκοτεινούς διαδρόμους των Μυστικών Υπηρεσιών, ο 29χρονος οποίος παλιότερα ήταν μέλος της “Αλ Κάϊντα” στο Σεράγεβο, είναι “αδρανής τρομοκράτης” στα πρότυπα της “Κα Γκε Μπε”, η οποία μετά το πόλεμο είχε “σπείρει” στην Ευρώπη πράκτορες με πλαστές ταυτότητες
. Στα ίδια πρότυπα λειτουργούν πλέον και οι “πυρήνες” που έχει στην Γηραιά Ήπειρο το “Ισλαμικό Χαλιφάτο”. Μάλιστα εκτιμάται από στελέχη των Μυστικών Υπηρεσιών, πως ο Μπεκτάσεβιτς έχει δημιουργήσει και ίδιος τέτοιου είδους πυρήνες στα Βαλκάνια, οι οποίοι απλά περιμένουν την εντολή να δράσουν.

Ο Μ. Μπεκτάσεβιτς έφθασε στην Ελλάδα στις 22 Ιανουαρίου και λόγω του ότι βρίσκεται σε καθεστώς επιτηρήσης από τις Μυστικές Υπηρεσίες, αμέσως τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση τόσο από την ΕΥΠ, όσο και από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οι αστυνομικοί στην Αλεξανδρούπολη κατάφεραν να ανοίξουν τα κινητά τηλέφωνα των δυο συλληφθέντων, πλην όμως αυτά είχαν ελάχιστες επαφές κυρίως τηλέφωνα στην Τουρκία. Από ειδική ανάλυση που έγινε στο λογισμικό των τηλεφώνων διαπιστώθηκε πως σε καθημερινή βάση οι δυο ύποπτοι διέγραφαν επαφές και συνομιλίες.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ