2016-02-02 14:54:02
Φωτογραφία για ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: ΣΚΛΗΡΗ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΝΑ ΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ VD
«Πρόκεται για σκληρή διαπράγματευση», επανέλαβε πολλές φορές ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος μετά την πρώτη συνάντηση με το κουαρτέτο για τη «μητέρα των μαχών» το Ασφαλιστικό. Ο υπουργός απέφυγε να δώσει πολλά στοιχεία σχετικά με τις ενστάσεις και απαιτήσεις των δανειστών αρκούμενος να πει: «Έθεσαν τα γνωστά θέματα που τίθενται από τους θεσμούς». Όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές, στην πρώτη συνάντηση του κουαρτέτου με την κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό, οι εκπρόσωποι των δανειστών εκφράζουν αντιρρήσεις και ενστάσεις, αλλά δεν γίνονται πιεστικοί. Επιμένουν όμως πολύ, πρόσθεταν οι ίδιοι, ζητώντας αναλυτικά στοιχεία και αποδείξεις για την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου και της βιωσιμότητας του συστήματος.Εν τω μεταξύ, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί για την μη μείωση των κύριων συντάξεων καθώς υπάρχουν κάποιες που είναι πολύ υψηλές αλλά είναι λίγες
. «Η κυβέρνηση δίνει μάχη για να διατηρηθούν οι κύριες συντάξεις και να μη γίνει καμία μείωση, όπως έχει δεσμευτεί ότι αποτελεί κόκκινη γραμμή της», είπε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος. Νωρίτερα, η κα Γεροβασίλη εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση για το θέμα της διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο αλλά και άνοιγμα στους αγρότες καλώντας τους και πάλι σε διάλογο.

Η κα Γεροβασίλη αναφερόμενη στην στάση της αντιπολίτευσης και αν υπάρχουν απαιτήσεις από τους δανειστές για συναίνεση είπε: «Απαιτήσεις για συναινέσεις δεν υπάρχουν. Σκεφτείτε όμως πόσο θα ισχυροποιούνταν οι θέσεις της κυβέρνησης. Έχουμε αποδεχθεί τους όρους της συμφωνίας και του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση σε αυτή την διαπργμάτευση δεν πρέπει να πάει μόνη της. Η συμφωνία δεν χρειάζεται στήριξη αφού έχει ψηφιστεί. Να σταματήσει η αντιπολίτευση την υποκριτική της στάση. Είναι εθνικό καθήκον τους να συνεισφέρουν. Κανείς δεν θέλει να μπούμε σε νέα αναστάτωση. Αν το σκοπεύουν αυτό ας το πουν ανοικτά και όχι με υποκρισίες».

Για δε τους αγρότες είπε: «Καλούμε τους αγρότες σε διάλογο. Μόνο κερδισμένοι θα βγουν. Η θέση της κυβέρνησης είναι: διάλογος, διάλογος, διαλογος. Και αυτή είναι η διαφορά μας με τις προηγουμενες κυβερνήσεις. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε κατασταλτικά μέτρα». Ωστόσο, η κα Γεροβασίλη επανέλαβε ότι πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα εκμεταλλεύονται την αγωνία αυτού του κόσμου και αναρωτήθηκε: «Για ποιόν λόγο παρατηρείται έντονη κινητικότητα για την "πολιτική αξιοποίηση" των αγροτικών κινητοποιήσεων. Δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση να βάλει τάξη σε αυτή τη χώρα. Που θέλει να καταπολεμήσει την διαφθορά». Η κα Γεροβασίλη μάλιστα επανέλαβε τις κατηγορίες για ακροδεξιά στοιχεία λέγοντας: «... Αντιλαμβανόμαστε το αγροτικό κίνημα και την αγωνία των αγροτών. Κινητοποιούνται διεκδικώντας το δικαίωμά τους να προστατεύσουν το εισόδημά τους. Όμως βλέπουμε ομάδες, όχι παντού, να προσπαθούν να τορπιλίσουν τον διάλογο με βίαιες συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στο κίνημα. δεν υπήρξαν στο παρελθόν αυτά. Δεν είναι κάτι που τιμά την εικόνα ενός κινήματος. Και έχουμε δει και συγκεκριμένα ονόματα και πρόσωπα από χώρο ακροδεξιό και φασιστικό να προσπαθούν να δημιουργήσουν εμπλοκές».

Στο ερώτημα αν γίνεται προσπάθεια από κάποιους να πέσει η κυβέρνηση είπε: «Δεν υπάρχει κανένα σενάριο εκ μέρους μιας νεοεκλεγείσας κυβέρνησης για σενάρια εκλογών. Δεν είναι πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα είναι πρόβλημα για τον λαό. Οι εκλογές θα τορπίλιζαν μια τέτοια διαδικασία. Ούτε σενάριο για οικουμενική υπάρχει».

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ