2016-02-02 16:44:08
Φωτογραφία για Δεν τα βρήκαν για το ΕΣΡ - Κόντρες για τον Τούρκο επιχειρηματία
Στο κενό έπεσε μία ακόμη προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει στη... σύνθεση του ΕΣΡ καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέμειναν στις θέσεις τους ότι οι αρμοδιότητες για τον αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών και η διαδικασία αδειοδότησης πρέπει να παραμείνει στην ανεξάρτητη αρχή.

Η ψηφοφορία στη διάσκεψη των προέδρων απέβη και αυτή τη φορά άκαρπη καθώς «ναι» ψήφισαν 12, «όχι» 7 και «παρών» 2.

Πλέον αναμένεται νέα τροπολογία από την κυβέρνηση με την οποία θα μεταβιβάζονται οι εξουσίες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στο υπουργικό συμβούλιο. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι πρόκειται για αντισυνταγματική διάταξη, καθώς το Σύνταγμα προβλέπει ρητά την αρμοδιότητα του ΕΣΡ.

Τούρκος επιχειρηματίας επιθυμεί τηλεοπτική άδεια

«Φωτιές» άναψαν δημοσιεύματα της Χιουριέτ και της Μιλιέτ, σύμφωνα με τα οποία ο Τούρκος επιχειρηματίας Ατσουν Ιλιτζαλί, που έχει στην κατοχή του το τουρκικό κανάλι TV8, θέλει να αποκτήσει ελληνική τηλεοπτική άδεια. Μάλιστα το θέμα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος το είχε συζητήσει και με τον πρωθυπουργό όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε παρακολουθήσει τον φιλικό αγώνα Τουρκία – Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη.


Για το επίμαχο ζήτημα είχε αναφερθεί αρκετές φορές ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ο οποίος δηλώνει πλέον δικαιωμένος και τονίζει πως δεν θα δεχθεί να δοθεί τηλεοπτική άδεια σε Τούρκο επιχειρηματία.

«Επιβεβαιωθήκαμε» λέει η Ενωση Κεντρώων υποστηρίζοντας ότι ο Τούρκος καναλάρχης για τον οποίο μιλά εδώ και καιρό ο Βασίλης Λεβέντης συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει τηλεοπτική άδεια.

Βούτσης: Καμία δέσμευση για κανάλι, ούτε σε Ελληνα ούτε σε Τούρκο

Απαντώντας ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, έσπευσε να διαψεύσει τα περί συμφωνίας: «Δεν υπάρχει καμία δέσμευση από κανένα κυβερνητικό στέλεχος για τηλεοπτική άδεια, ούτε σε Έλληνα, ούτε σε Τούρκο», διαβεβαίωσε ο Νίκος Βούτσης.

Κουμουτσάκος: Όλο και καλύτερα το πάνε «Εισαγόμενος Τούρκος καναλάρχης; Όλο και καλύτερα το πάνε...». Με αυτή τη λιτή, αλλά ξεκάθαρη ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, την είδηση για τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο καναλάρχη.

Λοβέρδος: Αδιαφανής διαπραγμάτευση

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε το σχετικό δημοσίευμα και είπε ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αδιαφανώς με επίδοξους καναλάρχες». Εκτός αυτών, ο πρόεδρος της Βουλής, που εμφανίζεται με αυξημένο ρόλο όχι μόνο στο ζήτημα της συγκρότησης του ΕΣΡ, αλλά και στην προώθηση των κυβερνητικών επιδιώξεων για το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, παραδέχθηκε: «Είναι προφανές ότι θα μείνουν κανάλια και εργαζόμενοι χωρίς την άδεια και την εργασία που έχουν σήμερα. Θα μπορούν να έχουν άλλη άδεια ψυχαγωγική ή να κάνουν συγχωνεύσεις. Αυτό το πεδίο ανοίγει. Και αυτό κάποιες πολιτικές δυνάμεις θέλουν να το διακόψουν». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ