2016-02-02 17:19:15
Φωτογραφία για ΗΛΕΙΑ: Αμετακίνητοι στον αγώνα οι αγρότες: Ενισχύονται τα μπλόκα
Κοινή κάθοδο στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου αποφάσισαν... χθες οι αγρότες και οι εκπρόσωποι όλων των επαγγελματικών κλάδων στην Αμαλιάδα, με απώτερο σκοπό να υπάρξει δυναμική παρουσία και να δοθεί μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Για το συντονισμό της απεργιακής δράσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση χθες νωρίς το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο της Αμαλιάδας, με πρωτοβουλία του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Νίκου Σαψάλη, ο οποίος έκανε γνωστό ότι την Πέμπτη θα είναι κλειστά τα καταστήματα της πόλης.

Όλοι μαζί

Στη συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κα Νατάσα Παναγιωτάρα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κώστας Τσαούσης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Νίκος Κυπρούλης, ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργοληπτών ηλεκτρολόγων περιφέρειας Αμαλιάδας «Ο Δημόκριτος» και αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕ κ. Γιώργος Μαρκεσίνης, ο πρόεδρος των ξυλουργών Αμαλιάδας και περιχώρων και ταμίας της ΟΕΒΕ κ. Χαράλαμπος Σταυρόπουλος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου επισκευαστών αυτοκινήτων Αμαλιάδας κ. Φώτης Ηλιόπουλος- Αργυρόπουλος.


Στο πρόγραμμα της κινητοποίησης περιλαμβάνεται το πρωί της Πέμπτης αποκλεισμός της ΔΟΥ Αμαλιάδας και του Δημαρχείου, συγκέντρωση στις 9 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας και εν συνεχεία πορεία στους δρόμους της πόλης και εν συνεχεία συμμετοχή στο μπλόκο των αγροτών στη Μαραθιά, όπου αναμένεται να κλείσει για αρκετή ώρα ο δρόμος.

Σήμερα όλοι οι συμμετέχοντες θα ενημερώσουν τα μέλη των Συλλόγων τους, ενώ το μεσημέρι θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου όπου θα γίνει κάλεσμα σε όλους και θα ανακοινωθεί και κοινό ψήφισμα.

Δυναμώνει το μπλόκο του Κουρτεσίου με τρακτέρ που ήρθαν από την περιοχή της Βουπρασίας, ενώ αγρότες και αγρότισσες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι τέλους τον αγώνα τους.

Χθες λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι έφθασαν από τη Βάρδα άλλα τριάντα τρακτέρ και ενώθηκαν με τα περίπου 200 που βρίσκονται ήδη στον κόμβο του Κουρτεσίου. ΟΙ αγρότες υποδέχθηκαν τους συναδέλφους τους με χειροκροτήματα. Λίγα λεπτά μετά τις 12 έκλεισε για περίπου 30 λετπά η ΕΟ Πύργου Πατρών και επιτρεπόταν η κίνηση στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, σε οχήματα έκτακτης ανάγκης, οχήματα που μετέφεραν ηλικιωμένους. Στη συνέχεια άνοιξε μόνο ένα ρεύμα κυκλοφορίας και οι αγρότες του μπλόκο του Κουρτεσίου, συνέχισαν όπως χθες και προχθές να προσφέρουν στους οδηγούς που περνούσαν από το μπλόκο πορτοκάλια και σταφίδες.

Σήμερα το μπλόκο Κουρτεσίου θα επισκεφθούν ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Ξωμάχων «Οι Ταξιάρχες» και θα μεταβούν στο Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Κουρτεσίου που βρίσκεται «μια ανάσα» από το μπλόκο και θα μοιράσουν στους μικρούς μαθητές κρουασάν.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ