2016-02-03 06:00:23
Φωτογραφία για Τα σημάδια του τέλους μιας σχέσης
Αν και είναι δύσκολο να το παραδεχτούμε, μερικές φορές πρέπει απλά να το πάρουμε απόφαση ότι μια σχέση έχει τελειώσει και να προχωρήσουμε μπροστά Κάποιες φορές βεβαία μπορεί να είμαστε τόσο «τυφλωμένοι» που να αγνοούμε αυτές τις πολύ σοβαρές και σαφείς ενδείξεις . Συνεχίζουμε να επενδύουμε χρόνο και συναισθήματα σε κάτι που είναι μονόπλευρο γιατί φοβόμαστε να ξεστομίσουμε μια λέξη: «Χωρίζουμε!». Υπάρχουν όμως μερικά σημάδια που οι γυναίκες συνηθίζουμε να παραβλέπουμε. Ποια είναι αυτά;

Δεν εμπιστεύεστε πια ο ένας τον άλλον

Η εμπιστοσύνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά μιας σχέσης και όταν χαθεί, είναι σχεδόν βέβαια ότι θα έρθει και το τέλος της σχέσης. Θα βρείτε τον εαυτό σας να αναρωτιέται για τα κίνητρα και τις ικανότητές του όλη την ώρα. Εκείνα που σας φαίνονταν ωραία στην αρχή σας, τώρα γίνονται θαμπά.

Αν υπάρχει δυσπιστία και από τις δύο πλευρές, αργά η γρήγορα η σχέση θα οδηγηθεί στην κατάρρευση.


Συνειδητοποιείτε ότι έχετε διαφορετικές αξίες

Όλοι μας έχουμε τις δικές μας αξίες που είναι σημαντικές για εμάς – η ασφάλεια, η ελευθερία, η παράδοση, κ.α. Όποιες κι αν είναι οι αξίες σας, είναι σεβαστές. Όταν όμως αρχίζει η τριβή ενάντια στις αξίες του συντρόφου σας, μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι που σας προειδοποιεί ότι δεν βρίσκεστε στον παράδεισο και ότι ίσως έχει έρθει η ώρα να διακόψετε τη σχέση.

Κάθε σχέση βέβαια απαιτεί συμβιβασμό, αλλά μερικές φορές οι διαφορές είναι πάρα πολύ μεγάλες και κατά πάσα πιθανότητα θα προκαλέσουν ρήγμα. Εάν αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στη σχέση σας, είναι καλύτερο να τη διακόψετε.

Δεν κάνετε πλέον σχέδια με εκείνον/εκείνη στο μυαλό σας

Αν αυτός ο δεσμός στην σκέψη του και μόνο σας κάνει να αισθάνεστε πιεσμένοι, ήρθε η ώρα να χωρίσετε.

Όλοι κάνουμε σχέδια για τον μέλλον, έστω κι αν αφορούν την επόμενη εβδομάδα, μήνα, χρόνο. Αλλά αν κάνετε σχέδια και μέσα σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται ο/η σύντροφός σας, προφανώς ο έρωτάς σας δεν είναι και τόσο μεγάλος.

Δεν διασκεδάζετε πια

Οι σχέσεις υποτίθεται πώς πρέπει να μας κάνουν πιο χαρούμενους. Αν λοιπόν έχει χαθεί η χαρά από τη σχέση σας και αισθάνεστε πώς δεν έχετε τη διάθεση να κάνετε κάτι ώστε να την ανανεώσετε, δεν υπάρχει λόγος να τραβάτε κάτι από τα «μαλλιά.».

Βρείτε το θάρρος να διακόψετε οτιδήποτε δεν σας κάνει ευτυχισμένους.

Φαντάζεστε τη ζωή σας με κάποιον άλλο

Ο καθένας έχει φαντασιώσεις – είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης να ονειρευόμαστε δημιουργικά και να οραματιζόμαστε αυτό που μπορούμε ή δεν μπορούμε να αποκτήσουμε.

Ωστόσο όταν αρχίζει να επηρεάζεται αρνητικά η σχέση σας επειδή δεν μπορείτε να διοχετεύσετε την ενέργειά σας στον σύντροφό σας και αντ’ αυτού επιλέγετε να τη διοχετεύσετε σε κάποιον άλλον, είτε είναι υπαρκτό πρόσωπο, είτε όχι, τότε υπάρχει πρόβλημα. Το είδος αυτής της ονειροπόλησης είναι ένα μικρό χαριτωμένο διάλειμμα στην καθημερινότητά σας.

Ίσως να είναι ο γλυκός συνάδερφος ο οποίος βρίσκεται πάντα δίπλα σας και μοιράζεται το σνακ του μαζί σας ή ο υπάλληλος στην καφετέρια που παραγγέλνετε τον καφέ σας και σας ξέρει με το μικρό σας όνομα και σας χαρίζει ένα ιδιαίτερο χαμόγελο κάθε μέρα. Αν σας συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε προφανώς έχετε παραιτηθεί από την σχέση σας ψυχολογικά και συναισθηματικά και ίσως έχει έρθει η ώρα να την τελειώσετε και πρακτικά. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ