2016-02-03 09:19:32
Φωτογραφία για Βέργας: Πήρα τα λεφτά για να αγοράσω διαμέρισμα στα παιδιά μου
Ήθελε 200 χιλ. ευρώ για να αγοράσει διαμέρισμα για τα παιδιά του που... θα μετέβαιναν στη Θεσσαλονίκη για σπουδές, γι’ αυτό και πήρε τα λεφτά από τις κατασκευαστικές εταιρείες είπε στο δικαστήριο ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, αναφορικά με την υπόθεση ΣΑΠΑ στην οποία καταθέτει ως μάρτυρας κατηγορίας. Είπε επίσης πως η γυναίκα του δεν είχε καμία ανάμειξη με το λογαριασμό που κατέθεσε τις 200 χιλ. ευρώ με σκοπό την αγορά του διαμερίσματος, ούτε και με τα χρήματα.

Ο κ. Βέργας ακόμα ότι συνολικά πήρε από τους διάφορους εργολάβους περίπου 500.000.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο ίδιος έλαβε από τον Ανδρέα Χειμαρίδη, Εκτελεστικό μηχανικό της εταιρείας MEDCON το ποσό των 100.000 ευρώ, από τον Διευθυντή της εταιρείας ENVITEC Χρίστο Δρακόπουλο το ποσό των 237.000 ευρώ, συγκεκριμένα αρχικά έλαβε το ποσό των 85.000 ευρώ που κατέθεσε – όπως είπε- στο λογαριασμό της συζύγου του Σοφίας, ακολούθως έλαβε το ποσό των 50.000 ευρώ και τέλος το ποσό των 75.000 ευρώ. Επίσης, από την εταιρεία NEMESIS το ποσό των 60.000 ευρώ και από την Κοινοπραξία Λοίζος Ιορδάνους & XΠΘ, πήρε το ποσό των 100.000. Είπε μάλιστα ότι ο Λοίζος Ιορδάνους του είχε δώσει χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία.


Ενέπλεξε επίσης και το δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Σιαηλή ότι πήρε από τον Δρακόπουλο χρήματα τα οποία μοίρασαν. ‘Όπως είπε, πήραν 27.500 ευρώ, έκαστος.

Ο Βέργας είπε πως αποφάσισε να μιλήσει γιατί ήθελε να είχε την συνείδηση του ήσυχη. Πρόσθεσε επίσης πως προέβη σε θεληματική κατάθεση μετά τη σύλληψη της συζύγου του. Ο μάρτυρας είπε ακόμα πως μετά τη σύλληψη του ένιωσε ανασφαλής και κατάλαβε, ότι δεν θα γλύτωνε.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ