2016-02-03 09:59:50
Φωτογραφία για Στα δικαστήρια Ηρακλείου η συγκλονιστική ιστορία της Μαρίζας
Η τραγική ιστορία μιας φοιτήτριας του Μαθηματικού Τμήματος του... Πανεπιστημίου Κρήτης πρόκειται να ζωντανέψει την Παρασκευή στα δικαστήρια του Ηρακλείου όπου θα βρεθεί και η ίδια για να δώσει κατάθεση σχετικά με ιατρικό λάθος που την καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι τον Ιούλιο του 2011.

Η υπόθεση αφορά σοβαρές παραλείψεις των γιατρών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και του ΠΑΓΝΗ, σε σχέση με ελλιπή διάγνωση στην φοιτήτρια Μαρίζα Γουργουλίτσαμε καταγωγή από το Αγρίνιο, που σπούδαζε την περίοδο εκείνη στο Ηράκλειο.

(Η άτυχη Μαρίζα που καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι)

Ο δικηγόρος της κοπέλας Νίκος Διαλυνάς εξιστορεί στο ekriti.gr τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της. Η νεαρή κοπέλα ένα βράδυ του Ιουλίου του 2011, ενώ περπατούσε στο Ηράκλειο, ένιωσε δυνατό πόνο στην πλάτη και στο στήθος ενώ κατευθυνόταν στο σπίτι της. Τα χαράματα και ενώ ο πόνος δεν υποχωρούσε πήγε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο το οποίο εφημέρευε
. Η πρώτη διάγνωση των γιατρών ήταν "ψύξη", της έδωσαν μυοχαλαρωτικό φάρμακο και την έστειλαν πίσω στο σπίτι της. Ωστόσο οι πόνοι εξακολούθησαν το ίδιο δυνατοί και όλη την επόμενη μέρα. Η φοιτήτρια μεταφέρθηκε και πάλι στο Βενιζέλειο όπου της χορηγήθηκε και πάλι μυοχαλαρωτικό φάρμακο και της είπαν να πάει και πάλι σε τρεις μέρες, εφόσον δεν υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Την 4η ημέρα συνεχόμενων πόνων η κοπέλα πήγε και πάλι στο νοσοκομείο, αυτή τη φορά στο ΠΑΓΝΗ, με αφόρητους πόνους όπου τελικά υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία όπου και φάνηκε η πραγματική αιτία του προβλήματος. Όταν οι γιατροί διέγνωσαν κάποιας μορφής "δυσπλασία στον νωτιαίο μυελό".

Η Μαρίζα Γουργουλίτσα, μεταφέρθηκε τότε εσπευσμένα με αεροπλάνο στην Αθήνα, έχοντας ήδη αρχίσει να χάνει την αίσθηση από τα κάτω άκρα της. Τελικά, παρά τις προσπάθειες των γιατρών η κοπέλα έμεινε παράλυτη και είναι από τότε καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. Παρά την άσχημη οικονομική της κατάσταση, για την ασθένειά της έφτασε μέχρι και σε νοσοκομεία της Ελβετίας όπου οι γιατροί της είπαν πως ήταν πολύ αργά για να αναστρέψουν την παραπληγία της και πως το παιχνίδι με το χρόνο χάθηκε στο Ηράκλειο.

(Ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς)

«Για όλα αυτά έχει σχηματιστεί μια μήνυση 300 σελίδων την οποία και θα υποβάλλουμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου την προσεχή Παρασκευή« λέει στο ekriti ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς τονίζοντας πως εκτός από τη δικαίωση της νεαρής Μαρίζας, στόχος τους είναι να ενημερωθούν όλοι οι νέοι άνθρωποι, ειδικότερα οι νέες κοπέλες για τα προειδοποιητικά σημάδια που παρουσιάζει η συγκεκριμένη ασθένεια και για τις τρομερές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η μη έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση.

Σε ερώτηση του ekriti γιατί η μήνυση κατατίθεται 4 χρόνια μετά το περιστατικό ο κ. Διαλυνάς εξηγεί πως η κοπέλα βρέθηκε σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, ενώ χρειάστηκε να δεχτεί και συγκεκριμένη ψυχιατρική υποστήριξη για να ανταπεξέλθει στη ραγδαία αλλαγή που συνέβη στη ζωή της. Σήμερα, μετά από τέσσερα χρόνια ζητά δικαίωση έχοντας πλήρη πεποίθηση πως το πρόβλημά της θα είχε αντιμετωπιστεί αν ήταν πιο έγκαιρη η διάγνωση των γιατρών και αν είχαν σκύψει με περισσότερο ενδιαφέρον στην περίπτωσή της.

Την Παρασκευή η κοπέλα, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, θα μεταφερθεί στο Ηράκλειο αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη, όπου ζει τα τελευταία χρόνια και θα μεταβεί στο δικαστικό μέγαρο για να εξιστορήσει στην εισαγγελέα Πρωτοδικών όλη την υπόθεση.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ