2016-02-03 17:26:13
Φωτογραφία για CIA: Όλη η αλήθεια για τα UFO μέσα από απόρρητα έγγραφα [photos]
Η CIA αποφάσισε να δημοσιεύσει απόρρητα έγγραφα σχετικά με το θέμα που απασχολεί, όσο λίγα, εδώ και πολλές δεκαετίες. Αν, τελικά, υπάρχουν εξωγήινοι;

Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο παρά τις προσπάθειες των ειδικών και των επιστημόνων να αποδείξουν ότι υπάρχει εξωγήινοι ζωή και πως δεν είμαστε μόνοι μας στο αχανές σύμπαν.

Τα συγκεκριμένα, απόρρητα αρχεία της αμερικανικής υπηρεσίας είναι από το 1950 και σχετίζονται με φωτογραφίες και καταγραφές εξωγήινων, κατά τη διάρκεια των (υποτιθέμενων;) επισκέψεών τους στη Γη. Τα αρχεία συγκεντρώθηκαν από την CIA, που φρόντισε να τα φυλάξει και να τα αποκρύψει από το ευρύ κοινό. Όχι, όμως, για πολύ, καθώς ορισμένες από τις φωτογραφίες άρχισαν να κυκλοφορούν για πρώτη φορά το 1978, προκαλώντας πανικό στους πολίτες που επιθυμούσαν να μάθουν αν υπάρχουν οι εξωγήινοι, αν έχουν επισκεφθεί τη Γη και, τελικά, αν κινδυνεύουμε από αυτούς.


Την ίδια χρονιά, η υπηρεσία είχε αποκωδικοποιήσει εκατοντάδες έγγραφα, προκειμένου να μελετήσει όσες έρευνες είχαν διεξαχθεί από τους πράκτορες και τους ερευνητές της, σχετικά με τα ιπτάμενα αντικείμενα αγνώστου ταυτότητας.

Στα ίδια έγγραφα αναφερόταν πως περισσότερες από 100 περιπτώσεις παρακολούθησης τέτοιων, παράξενων και αγνώστων, αντικειμένων που παραμένουν ανεξιχνίαστες. Προτρέπει μάλιστα το κοινό να εμβαθύνει και να ερευνήσει την περίπτωση ενός ιπτάμενου δίσκου στη Γερμανία το 1952 (Flying Saucers Reported Over East Germany, 1952).

Σύμφωνα με τις εκθέσεις της CIA, αυτόπτης μάρτυρας είπε στους ανακριτές πως ένα αντικείμενο, το οποίο «έμοιαζε με ένα τεράστιο ταψί» προσγειώθηκε σε ένα ξέφωτο σε δάσος στη σοβιετική ζώνη της Γερμανίας το 1952. Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε πως βρισκόταν κοντά στην περιοχή όπου προσγειώθηκε το άγνωστο αντικείμενο είδε δύο άντρες ντυμένους με γυαλιστερά μεταλλικά ρούχα. Οι άνδρες στάθηκαν κοιτάζοντας ένα μεγάλο αντικείμενο, αλλά μόλις αντιλήφθηκαν την ύπαρξή του, τρόμαξαν, κι αμέσως πήδηξαν στο μεγάλο ιπτάμενο αντικείμενο και έφυγαν στον ουρανό.»

Το αντικείμενο, στη συνέχεια, άρχισε να ανεβαίνει σιγά-σιγά από το έδαφος και να περιστρέφεται σαν σβούρα» είχε δηλώσει ο αυτόπτης μάρτυρας της CIA.

Ένας δικαστής, είχε πει για την υπόθεση πως ο συγκεκριμένος μάρτυρας είχε την εντύπωση ότι ονειρευόταν, ωστόσο συνειδητοποίησε πως υπήρχε ένα κυκλικό αποτύπωμα στο έδαφος, όπου το αντικείμενο είχε προσγειωθεί.

Από την πλευρά του, ο Stephen Bassett ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας Paradigm Research, ομάδας που προσπαθεί να «εξαναγκάσει» την κυβέρνηση των ΗΠΑ να παραδεχθεί την ύπαρξη των εξωγήινων, θεωρεί πως η δημοσιοποίηση των εγγράφων «αποτελεί το πρώτο στάδιο προετοιμασίας για να ανακοινωθεί στους πολίτες η ύπαρξη εξωγήινης μορφής ζωής».

Παράλληλα, στα συγκεκριμένα έγγραφα καταγράφεται και η συνάντηση μελών της ομάδας, προκειμένου να συζητήσουν για την έλλειψη αξιόπιστων στοιχείων και να δώσουν λογικές εξηγήσεις για το περιστατικό του 1952. Η επιτροπή κατέληξε ομόφωνα στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας από τις εικόνες του αντικειμένου. 

Μερικές από τις εξηγήσεις για τους «ιπτάμενους δίσκους» ήταν πως αυτά ίσως είναι στρατιωτικά αεροσκάφη, ή το φως που ανακλάται από κρυστάλλους πάγου, ή ακόμα και πουλιά.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ