2016-02-04 04:08:11
Φωτογραφία για Μερίδιο αγοράς σχεδόν στο 12% για τα Windows 10
Τα Windows 10 συνεχίζουν να αποκτούν ολοένα και περισσότερους χρήστες, με το μερίδιό τους στην αγορά να φτάνει πλέον στο 11,85% Με το ποσοστό που έχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά τα Windows 10 ανταγωνίζονται τα Windows 8.1 και έχουν ξεπεράσει τα Windows XP. Από την επίσημη έναρξη της κυκλοφορίας των Windows 10 έχουν περάσει έξι μήνες και πλέον αριθμούν τους 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Microsoft.

H εταιρεία έχει μεγάλες βλέψεις για το νέο λειτουργικό της σύστημα, με απώτερο στόχο της να βρίσκεται εγκατεστημένο σε περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο υπολογιστές σε δυο με τρία χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία.

Σύμφωνα με το Venture Beat, τα Windows 10 καταφέρνουν να κερδίζουν περίπου 1% σε μερίδιο αγοράς κάθε μήνα, στοιχείο που πιστοποιεί την ανοδική τους πορεία. Το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα αυτή τη στιγμή στον πλανήτη είναι τα Windows 7, τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται εγκατεστημένα στους μισούς υπολογιστές στον κόσμο, με μερίδιο αγοράς 52,47%.

Το μερίδιο αγοράς του Mac OS βρίσκεται στο 5,77%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Netmarketshare. Εκτιμάται ότι τα ποσοστά αυτά θα αλλάζουν σταδιακά, με τα Windows 7 να χάνουν σε μερίδιο αγοράς καθώς αυξάνεται το πλήθος των χρηστών τους που κάνουν upgrade σε Windows 10 μέσα από την προτροπή της Microsoft. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ