2016-02-04 12:12:06
Φωτογραφία για Υποβρύχια εργοστάσια ετοιμάζεται να χτίσει η Microsoft
Το γκρουπ πληροφορικής της Microsoft ανακοίνωσε ότι θέλει να δημιουργήσει υποθαλάσσια κέντρα δεδομένων πληροφορικής στον ωκεανό Απομένει να βεβαιωθεί ότι αυτοί οι τόνοι μηχανημάτων δεν θα αποτελέσουν πηγή μόλυνσης.

Η Microsoft θέλει να αποικήσει τις θάλασσες με μηχανές ως κέντρα δεδομένων. Τη περασμένη Δευτέρα ο Αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός αποκάλυψε το νέο του πρότζεκτ το οποίο ονόμασε Νατίκ.

Ο Μπεν Κάτλερ, υπεύθυνος του πρότζεκτ εξηγεί ότι ο σχέδιο τους είναι η ανάπτυξη κέντρων δεδομένων σε όλο τον κόσμο τα οποία θα λειτουργήσουν σε λιγότερο από 90 ημέρες.

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι κάτω από το νερό λύνονται πολλά προβλήματα καθότι εισάγεται μια νέα πηγή ενέργειας και έτσι μειώνεται σημαντικά το κόστος ψύξης.

«Το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από την ακτή, ένα υποβρύχιο κέντρο δεδομένων θα μπορούσε να λειτουργήσει με την ενέργεια των κυμάτων ή των παλιρροιών, ενώ τα δροσερά υποβρύχια ρεύματα μπορούν να εξασφαλίσουν την αυτόματη ψύξη τους» αναφέρει η εταιρεία.


Σύμφωνα με δήλωση του Σεμπάστιαν Μπλαβιέ στη Le Monde, ένα κέντρο δεδομένων αποτελεί πηγή θερμότητας η οποία αντιστοιχεί σε εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές, καταναλώνει το 2% της παγκόσμιας ενέργειας και εκπέμπει τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα. Σε πολλές περιοχές του κόσμου ο ηλεκτρισμός προέρχεται από τον άνθρακα και άλλες πυρηνικές πηγές.

Το φιλόδοξο σχέδιο δείχνει να είναι πολύ καλό και θα ωφελήσει το περιβάλλον, απομένει μόνο να αποδειχθεί ότι οι μηχανές αυτές δεν θα διαταράξουν το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Το αρχικό πείραμα ήταν θετικό καθώς όταν βύθισαν το πρωτότυπο μηχάνημα στη θάλασσα και το άφησαν στον πυθμένα για τρεις μήνες, παρατήρησαν ότι γύρω από αυτό αναπτύχθηκε βιώσιμος υδροβιότοπος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ