2016-02-04 14:07:11
Φωτογραφία για Νέοι φοιτητές; Πώς να κάνετε το καλύτερο ξεκίνημα στο Εαρινό εξάμηνο
Όποια και να είναι η αιτία που οδηγεί στη λήψη αυτής της απόφασης, δεδομένο είναι το... γεγονός πως μια τέτοια επιλογή είναι πολύ πιθανό να σας κάνει να νιώσετε απομονωμένοι, ίσως και κάπως διαφορετικοί, ενώ ταυτόχρονα να πρέπει να προλάβετε αυτά που για τους συμφοιτητές σας μπορεί να φαίνονται ρουτίνα.

Είτε είστε καινούριος φοιτητής, είτε μετατεθήκατε από κάποια άλλη σχολή,μπορείτε να βρείτε τρόπους να εγκλιματιστείτε στο νέο περιβάλλον στο οποίο εισήλθατε.

1. Μη διστάσετε να δηλώνετε πως είστε νέος φοιτητής- μπορεί να σας φαίνεται λίγο περίεργο, αλλά σίγουρα θα λειτουργήσει προς όφελός σας. Οι περισσότεροι θα είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν είτε αναφορικά με οδηγίες για τα μαθήματα, είτε για συστάσεις με άτομα και ομάδες που θα σας φανούν χρήσιμα. Ο κάθε φοιτητής έχει βρεθεί στη θέση σας και γνωρίζει πολύ καλά πως είναι να ξεκινάς σπουδές από το μηδέν. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να κάνετε σωρεία ερωτήσεων σε φοιτητές που γνωρίζετε- οι απαντήσεις τους σας είναι αναγκαίες.


2. Εγγραφείτε σε ομάδες ή αθλήματα, εντός ή εκτός πανεπιστημίου που σαςενδιαφέρουν- μπορεί να είναι ένας σπουδαίος τρόπος να διασκεδάσετε και να γνωρίσετε νέα άτομα. Μην καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια να εντυπωσιάσετε, απλά απολαύστε το. Κάντε εθελοντισμό ή αρχίστε γυμναστήριο. Αφοσιωθείτε σε ενασχολήσεις που αγαπάτε, πάντα όμως με μέτρο. Μη ξεχνάτε τις ακαδημαϊκές σας υποχρεώσεις. Δεν χρειάζεται να καταβάλλετε ούτε πολλή χρήμα ούτε πολλή κόπο. Κάντε σωστή διαχείριση του χρόνου και των οικονομικών σας.

3. Επικοινωνείτε με τους καθηγητές σας- και εντός και εκτός τάξεως. Όσοτρομακτική κι αν ακούγεται η συμμετοχή στο μάθημα, μπορεί να είναι πραγματικά επωφελής, όχι μόνο για το βαθμό σας, αλλά και για την συνολική εμπλοκή σας και την κατανόηση του υλικού. Εκτός τάξης κρατήστε επικοινωνία με τους καθηγητές σας, είτε ηλεκτρονικά είτε με καθορισμένες συναντήσεις για τυχόν απορίες σας. Συστηθείτε σε αυτούς και δείξτε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ύλη του μαθήματος. Σίγουρα δεν θα περάσετε απαρατήρητοι!

4. Μην προσκολληθείτε στο συγκάτοικό σας- ενώ οι συγκάτοικοι μπορούν να αποτελέσουν μεγάλο στήριγμα για ένα νέο φοιτητή, είναι σημαντικό να μην εξαρτάστε υπερβολικά από αυτούς. Μην εμποδίσετε τον εαυτό σας να έχει την ευκαιρία να γνωρίσει νέους ανθρώπους, να παίρνει πρωτοβουλίες, να αρχίσει να γίνεται ανεξάρτητος.

5. Μην τρώτε μόνοι- ως νέος φοιτητής το να μην έχετε κάποιον να σαςσυντροφεύει την ώρα του γεύματος, είναι πιθανόν να σας κάνει να αισθάνεστε άβολα. Αντί αυτού μόλις αντιληφθείτε οικεία πρόσωπα στο χώρο από τα μαθήματά σας, προσπαθήστε να τους προσεγγίσετε. Οι συζητήσεις την ώρα του γεύματος ενισχύουν τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Όποια και να είναι η κατάληξη αυτής της προσπάθειας μην το βάλετε κάτω. Το πανεπιστήμιο αφορά τη γνωριμία νέων ανθρώπων, χωρίς να σημαίνει πως όλοι θα γίνουν οι καλύτεροι σου φίλοι. Συνεχίστε να κάνετε γνωριμίες και σίγουρα θα βρείτε άτομα με τα οποία θα ταιριάζετε.

6. Εμπλακείτε σε ομάδες μελέτης- μη χάνετε την ευκαιρία να συμμετέχετε σε συναντήσεις διαβάσματος με τους συμφοιτητές σας και μη διστάσετε να οργανώσετε κι εσείς κάποια συνάντηση. Θα έχετε την ευκαιρία να λύσετε κάποιες τυχόν απορίες για τα μαθήματά σας και να νιώσετε πιο άνετα με τους συμφοιτητές σας. Σίγουρα θα είναι πρόθυμοι να σας γνωρίσουν και να σας ενημερώσουν για τα τρέχοντα του πανεπιστήμιου, είτε ακαδημαϊκά είτε ψυχαγωγικά.

Σίγουρα κάθε νέο ξεκίνημα μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο και ψυχοφθόρο, γι αυτό δώστε το χρόνο που χρειάζεται στον εαυτό σας να χαλαρώσει και να εξοικειωθεί. Δείτε το σαν μια ευκαιρία απόκτησης νέων εμπειριών και γνώσεων, που σίγουρα θα καθορίσουν την προσωπικότητα και το επαγγελματικό σας γίγνεσθαι.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ