2016-02-04 15:48:56
Φωτογραφία για Κοπή πίτας του ΣΕΑΝ Λάρισας
Μέσα σε μια χαρούμενη και γεμάτη ενθουσιασμό ατμόσφαιρα έκοψαν οι Έφ. Αξιωματικοί  Ν. Λάρισας την βασιλόπιτα την 31-1-16 στο DIVANI PALACE.

Παρευρέθηκαν οι βουλευτές κ. Β. Κόκκαλης των ΑΝΕΛ και  ο κ. Χρ. Κέλλας της ΝΔ, ο κ. Κων. Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο κ. Απ. Καλογιάννης Δήμαρχος Λαρισαίων, ο Επιτελάρχης της 1ης Στρατιάς , Υποστράτηγος  Δημήτριος  Αλεβίζος, ο Επιτελάρχης του ΑΤΑ, Ταξίαρχος (Ι) Συμεών-Χαράλαμπος Ψιμούλης και πολλοί φίλοι του Συνδέσμου. 

Την πίτα ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Απόστολος Βερέμης αφού ευχαρίστησε όλους  για τη συμμετοχή, ευχήθηκε καλή χρονιά,  πραγματοποίηση των προσωπικών και οικογενειακών επιδιώξεων. Ευχήθηκε επίσης υγεία, μακροζωία και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, και απήγγειλε  τους στίχους του Ι. Πολέμη «Μη φοβηθείς αυτόν  που εστήριξε την πίστη επάνω στην Ελλάδα, τον είδα στη ζωή να μάχεται, μα πάντα ανίκητο τον είδα» .


Στη συνέχεια παρουσίασε το προφίλ του Συνδέσμου, τονίζοντας ότι οι  Έφ. Αξιωματικοί πιστεύουν στη Θρησκεία, στο Χριστό και στην Πατρίδα. «Πατρίδα λέμε και γεμίζει το στόμα μας και αγάλλεται η ψυχή μας. Δεν χρησιμοποιούμε εμείς την λέξη Κράτος ή την λέξη Χώρα, όπως τελευταίως παρατηρούμε στους λόγους ακόμη και μες στη Βουλή. ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΑΔΑ! Γι’ αυτήν ετοιμάζουμε τους εφέδρους μας, τα νεαρά μέλη που αποτελούν την ενεργό εφεδρεία αλλά και τους βετεράνους  Έφ. Αξιωματικούς. Τιμούμε με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη τους  Ήρωες που έπεσαν μαχόμενοι για την λευτεριά της Πατρίδας, τη λευτεριά τη δική μας. Η συγκίνησή μας, ο πόνος μας αλλά και η περηφάνια στους τόπους που έλαμψαν με τις ηρωικές πράξεις και την αυτοθυσία τους οι Ήρωές μας δεν περιγράφονται. Ο ωραιότερος εθνικός ύμνος  που ακούσαμε να ψάλλεται ήταν αυτός των νεαρών και βετεράνων Εφέδρων Αξιωματικών στο κοιμητήριο της Κλεισούρας».

                Ιδιαίτερα συγκινημένοι, τόνισε ο κ.Βερέμης, γυρίσαμε από την Β. Ήπειρο. Εκεί που οι Ήρωές μας, τα δικά μας παιδιά, παραμένουν ξεχασμένοι, προσωρινά θαμένοι ή άταφοι, βορά των αγριμιών, απρόσωποι, άγνωστοι, άυλες οντότητες, ανήσυχες ψυχές φτερουγίζουν γύρω από το χώρο της θυσίας τους σκλαβωμένοι στην ύβρη της αδιαφορίας των επιγόνων τους και περιμένουν την λύση του δράματος, την ελευθερία και ανάπαυση που θα τους δώσει η περισυλλογή των οστών τους και η ταφή, η αναγνώριση και η μνημόνευσή τους έστω και σε ένα επώνυμο κενοτάφιο.

Συνέχισε την ομιλία του  αναφερόμενος στην προσφορά του Συνδέσμου στην κοινωνία και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι οι Έφεδροι Αξιωματικοί  είναι ένα επίλεκτο κομάτι του Ελληνικού στρατού.

                Χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός  και ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ