2016-02-05 06:16:15
Φωτογραφία για Ξανά στο προσκήνιο ο Στρος Καν: Προσελήφθη στην τράπεζα Ουκρανού κροίσου
Μετά από 4 χρόνια που αποδείχθηκαν καταστροφικά για την καριέρα και τη φήμη του, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς προσελήφθη ως σύμβουλος σε τράπεζα ιδιοκτησίας του Ουκρανού δισεκατομμυριούχου Βίκτορ Πίντσουκ.

Ο Στρος Καν που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ το 2011 εξαιτίας της υπόθεσης με τις κατηγορίες βιασμού σε βάρος του, θα είναι μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Bank Credit - Dnepr, όπως μεταδίδει το BBC.

Ιδιοκτήτης της τράπεζας είναι ο γαμπρός του τέως Ουκρανού Προέδρου Λεονίντ Κούτσμα, η περιουσία του οποίου αγγίζει κατά πληροφορίες το 1,4 δισ δολάρια ενώ δραστηριοποιείται σε πολλαπλούς τομείς.

Ο Πίντσουκ κατάφερε τον περασμένο μήνα να διευθετήσει εξωδικαστικά με δύο άλλους Ουκρανούς επιχειρηματίες την υπόθεση εξαγοράς μίας εταιρείας εξόρυξης, το 2004, η οποία θα εκδικάζετο στο Λονδίνο μόλις λίγες ημέρες αργότερα και αναμένετο να αποτελέσει την ακριβότερη δίκη στα νομικά ιστορικά της Μ. Βρετανίας. Παράλληλα θα έφερνε στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες για τις εμπορικές συμφωνίες ορισμένων από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ουκρανίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ