2016-02-05 11:37:30
Φωτογραφία για Η έκκληση του Τσίπρα στον Ιβάνοφ: Διευκολύνετε τους πρόσφυγες...
Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος των Σκοπίων συνομίλησαν για την προσφυγική κρίση στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία

Η προσφυγική κρίση τέθηκε επί τάπητος στο τετ-α-τετ που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο των Σκοπίων στο Λονδίνο, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία.

Τσίπρας και Ιβάνοφ συνομίλησαν για την κατάσταση στα σύνορα, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να εφιστά την προσοχή στον πρόεδρο των Σκοπίων ώστε να μπορούν να διέρχονται οι πρόσφυγες, λένε κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου. Τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης πάντως αναφέρουν ότι στη συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών συμπεριλήφθηκε και το θέμα της ονομασίας, χωρίς αυτή η πληροφορία να επιβεβαιώνεται επίσημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Σκοπιανοί έχουν επιβάλει αυστηρό περιορισμό σε όσους πρόσφυγες περνούν τα σύνορα, εξυπηρετώντας τις περιοχές της Κεντρικής Ευρώπης που θέλουν να «μεταφέρουν» τα σύνορα της Ευρώπης στα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα.

Η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, δε, «ασφυκτιά» από τους χιλιάδες πρόσφυγες που σχεδόν καθημερινά εγκλωβίζονται στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής, μια κατάσταση που επιδεινώνεται από την οργή της ΠΓΔΜ για τη μαζική ροή προσφύγων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χιόνια στη Χαλκιδική
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χιόνια στη Χαλκιδική
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ