2016-02-06 10:18:00
Φωτογραφία για ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ INTERNET!
Σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International μόλις λίγο πάνω από το ένα τρίτο (36%) των Ευρωπαίων μιλάει στα παιδιά για τις πιθανές απειλές και τα συμβουλεύει. Η συγκεκριμένη διαπίστωση έρχεται παρά το γεγονός ότι οι μισοί και πλέον Ευρωπαίοι γονείς (52%) πιστεύουν ότι οι απειλές που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο αυξάνονται διαρκώς (από το cyberbullying μέχρι το ακατάλληλο περιεχόμενο). 

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι ένας στους πέντε Ευρωπαίους γονείς (21%) δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει τα παιδιά του από τους διαδικτυακούς κινδύνους, παρότι το 28% έχει δει τα παιδιά του να αντιμετωπίζουν πραγματικές απειλές στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης ακατάλληλου περιεχόμενου, τυχαίων συζητήσεων με επικίνδυνους αγνώστους και του cyberbullying. Επίσης, το 47% φοβάται ότι το Διαδίκτυο επηρεάζει με κάποιο τρόπο την υγεία και την ψυχολογία των παιδιών.


Ταυτόχρονα, ενώ περίπου το ένα τρίτο των Ευρωπαίων γονέων (30%) αισθάνεται ότι δεν έχει κανέναν έλεγχο πάνω στο τι βλέπουν ή τι κάνουν τα παιδιά όταν είναι online, σχεδόν τα δύο τρίτα (62%) δεν μπαίνουν στον κόπο να μιλήσουν στα παιδιά τους για τις απειλές του Διαδικτύου. Ακόμα και στην περίπτωση που λαμβάνουν μέτρα, αυτά επικεντρώνονται σε ενέργειες που μπορεί να είναι σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικές. Για παράδειγμα, το 24% δηλώνει ότι ελέγχει το ιστορικό περιήγησης των παιδιών του, αν και το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς μπορεί να έχει ήδη γίνει σε αυτό το στάδιο. Μόλις το ένα τέταρτο (26%) έχει εγκαταστήσει λογισμικό γονικού ελέγχου.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ